«Rīgas siltums» ziedos 840 000 latu maznodrošināto pabalstiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Trešdien AS «Rīgas siltums» akcionāru sapulcē vienbalsīgi atbalstīts Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka, Rīgas pilsētas pašvaldības akciju turētāja pārstāvja Andra Amerika (LPP/LC) priekšlikums, piešķirt 840 000 latu lielu dāvinājumu-ziedojumu biedrībai «Latvijas Pašvaldību savienība» dzīvokļa pabalstu izmaksai maznodrošinātajiem rīdziniekiem, informē Rīgas domē.

Dāvinājuma summa tiks novirzīta Rīgas Sociālajam dienestam, lai vēl šajā apkures sezonā sniegtu sociālu atbalstu ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kas savu dzīvesvietu deklarējušas Rīgas administratīvajā teritorijā, un kurām ir tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu, kuru mājokļu apkurei tiek izmantota «Rīgas Siltums» piegādātā siltumenerģija.

«Esmu gandarīts par akcionāru lēmumu arī šogad daļu no uzņēmuma līdzekļiem novirzīt mazturīgo cilvēku atbalstam, kam šāda palīdzība pašlaik tiešām ir ļoti nepieciešama. Diemžēl šobrīd Rīgā ir vairāk nekā 35 tūkstoši cilvēku, kas grūto finansiālo apstākļu dēļ spiesti prasīt pabalstus dzīvojamo telpas lietošanas un komunālo maksājumu segšanai. AS «Rīgas siltums» dāvinājums būs nozīmīgs atspaids Rīgas sociālā dienesta budžetam, garantējot šos pabalstu regulāru izmaksu arī turpmāk», uzsver Ameriks.

Šogad Rīgā ievērojami palielinājies dzīvokļa pabalsta saņēmēju skaits, ko veicina komunālo izmaksu pieaugums apkures periodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu