Pensionāri aktīvi piesakās un iesaistās datorprasmju apmācībās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Divu nedēļu laikā, kopš uzsākts Lattelecom sociālās atbildības projekts Pieslēdzies, Latvija!, datorapmācībām pieteikušās vairāk kā 30 Pensionāru biedrības, nokomplektējot 42 apmācību grupas ar gandrīz 600 dalībniekiem. Izmantojot Baltijas Datoru akadēmijas mobilo datoru klasi un profesionālus pasniedzējus, apmācības jau veiksmīgi noritējušas Olainē, Ķegumā, Lubānā, Balvos un Gulbenē, kopumā 9 grupās apmācot vairāk nekā 125 pensionārus.

Lattelecom sociālā projekta Pieslēdzies, Latvija! ietvaros šogad veic senioru apmācību darbam ar datoru, sniedzot tiem pirmās teorētiskās un arī praktiskās iemaņas darbam ar datoru. Aprīlī apmācības ir ieplānotas 14 pilsētās (Mazsalaca, Ādaži, Garkalne, Madliena, Valka, Kārsava, Jūrmala, Tukums, Jaunpils un citas), kur ir pieteiktas 22 apmācību grupas, kopskaitā 308 mācīties gribētāji.

Šobrīd lielāko apmācāmo grupu skaitu pieteikusi Stopiņu novada pensionāra biedrība, kas pieteikusi 3 grupas un Smiltenes pensionāru biedrība, piesakot 4 grupas.

«Šīs apmācības ir pozitīvu emociju un lielas apņemšanās piesātinātas. Pensionāri ir ļoti apzinīga un arī prasīga auditorija, kas ar lielu aizrautību uztveru katru niansi, pārjautājot un precizējot neskaidros jautājumus, kā arī aicinot pasniedzēju pārliecināties vai uzdotais uzdevums tiek izpildīts pareizi. Vēl lielāks gandarījums ir pēc apmācībām, kad skaidri ir redzams, ka pensionārus vairs nemulsina ne aicinājums ieslēgt datoru, ne stādu un puķu sēklu meklēšana internetā, ne lūgums uzrakstīt vēstuli. Un tas nozīmē, ka pamats jau ir ielikts, lai aktīvi turpinātu apgūt šīs tehnoloģijas turpmāk, kas izrādās nemaz nav tik sarežģītas,» apmācībās pieredzēto stāsta Ieva Šolmane, Baltijas Datoru akadēmijas pasniedzēja, norādot, ka pats svarīgākais Pieslēdzies, Latvija! uzdevums ir mazināt bailes un barjeru, kas senioriem līdz šim traucējušas apgūt datorprasmes. (Plašāk pievienotajā dokumentā).

Apmācību plāns aprīlī:

4.04. Mazsalacas pensionāru biedrība

5.04. Ādažu pensionāru biedrība

5.04. Garkalnes pensionāru biedrība

11.04. Madlienas pensionāru biedrība

13.04. Valkas pensionāru biedrība

13.04. Smiltenes pensionāru biedrība

14.04. Kārsavas pensionāru biedrība

15.04. Stopiņu pensionāru biedrība

18.04. Smiltenes pensionāru biedrība

21.04. Jūrmalas pensionāru biedrība

26.04. Tukuma pensionāru biedrība

26.04. Jaunpils pensionāru biedrība

28.04. Stopiņu pensionāru biedrība

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu