Paziņots Knuta nāves galīgais slēdziens

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Vācu veterinārārsti paziņojuši Berlīnes zoodārza superzvaigznes Knuta nāves iemeslu - pēc ekspertīzes galīgajiem rezultātiem, polārlācis mira no encefalīta - infekcijas ierosināta galvas smadzeņu iekaisuma.

Kā norādīja patologanatomi, pāris sekundes pirms nāves lācis zaudēja samaņu un, iekritis baseinā, noslīka. Eksperti uzsver, ka, pat ja Knuts nebūtu iekritis ūdenī, viņš tik un tā būtu gājis bojā no smadzeņu tūskas.

Nav skaidri zināms, kāda infekcija izraisīja encefalītu, tomēr no slimības iespējamo ierosinātāju saraksta ārsti izslēguši trakumsērgu, botulismu un govju sūkļveida encefalopātiju. Mediķi arī noraidījuši izskanējušās hipotēzes, ka Knuts nomira no ilgstoša stresa, ko izraisīja milzīgā Berlīnes zoodārza apmeklētāju interese un dzīves apstākļi.

Kā ziņots iepriekš, zoodārzs nolēmis izveidot no Knuta izbāzeni, kuru izstādītu Berlīnes dabas muzejā. Pret šādu lēmumu protestē vairāki tūkstoši vāciešu, kas plāno sestdien rīkot piketa pie zoodārza.

Knutu un viņa brāli pēc piedzimšanas 2006.gada 5.decembrī pameta māte Toska, tāpēc viņu uzaudzināja kopējs, kas trīsarpus mēnešus baroja lācēnu no pudelītes, gulēja viņam blakus un atskaņoja Elvisa Preslija dziesmas. Iesaukts par Vācijā visslavenāko bāreni, lācēns mediju uzmanības centrā nonāca 2006.gada martā, kad dzīvnieku tiesību aktīvisti paziņoja, ka viņu vajadzētu iemidzināt, jo viņš ir kļuvis pārāk atkarīgs no cilvēkiem. Aicinājumi nogalināt lācēnu izraisīja sašutumu vētru visā Vācijā. Daudzviet notika bērnu demonstrācijas, pieprasot glābt Knutu, laikraksti publicēja dzejoļus par lācēnu, un Berlīnes vietējās televīzijas stacijas gandrīz katru dienu pārraidīja reportāžas par lācēna gaitām.

Lācēns fotografēts arī neskaitāmām kampaņām, lai pievērstu uzmanību globālās sasilšanas problēmām. Knutu fotografējusi arī slavenību fotogrāfe Ennija Leibovica žurnālam «Vanity Fair», kur lācēns iemontēts vienā attēlā ar aktieri Leonardo di Kaprio.

Kad Kunts izauga par pusaudzi, savvaļas dzīvnieku aizsardzības organizācijas pauda bažas par to, ka cilvēku uzmanības dēļ polārlācis uzvedas anormālā veidā. Viņš sāka šūpoties turpu šurpu un pat atdarināt fotogrāfiju uzņemšanu, ceļot pie purna ķepu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu