Babkina: par 99% braukšu uz WNBA treniņnometni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latviešu basketboliste Elīna Babkina portālam «Apollo» atklāj, ka ļoti vēlas izmēģināt spēkus Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), kur viņu uz treniņometni uzaicinājusi divkārtējā čempione Sietlas «Storm».

«Es jau ļoti gribētu braukt uz ASV, jo tāda iespēja katru gadu nerodas, turklāt Sietlas «Storm» ir laba komanda,» atzīst Babkina. «15. maijā sākas treniņnometne un tad man jābūt tur uz vietas. Bērnībā bija sapnis par spēlēšanu WNBA, bet pēc tam tas vairs nešķita tik aktuāli, jo tas tomēr ir citādāks basketbols. Taču pēc saņemtā piedāvājuma saprotu, ka vēlos tur uzspēlēt.»

Uzaicināšana uz treniņnometni ne tuvu negarantē līgumu un vietu sastāvā, tomēr Elīna norāda, ka viņas aģente izredzes iekļūt «Storm» komandā raksturo kā diezgan lielas.

2. maijā Eiropas čempionāta finālturnīram gatavošanos sāk Latvijas izlase, kuru vada Babkinas pārstāvētās Polijas komandas Gdiņas «Lotos» galvenais treneris Georgios Dikeulakos. «Viņš it kā ir priecīgs, ka esmu saņēmusi uzaicinājumu, bet saprotams, ka tās ir divejādas sajūtas.»

Ja Babkinai izdosies nostiprināties Sietlas komandā, tad viņa Latvijas izlasei palīdzēt Eiropas čempionātā nevarēs. WNBA sezona sākas 4. jūnijā, bet Eiropas čempionāts Polijā startē 18. jūnijā, tādejādi vismaz teorētiski Elīna varētu pievienoties valstsvienībai, ja pēc treniņnometnes Sietlā viņa netiek komandā.

«Par to gan pagaidām neesmu domājusi,» atklāta ir basketboliste. Nojaušot, ka šobrīd viņas domas kavējas tikai pie WNBA, jautāju, vai par 99% lēmums jau ir pieņemts? «Jā, domāju, ka tā var teikt,» atbild Elīna.

«basket.lv»

Atgādinām, ka Latvijas izlasē veselības likstu dēļ šogad nespēlēs Anete Jēkabsone-Žogota, Dita Krūmberga un Aija Brumermane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu