Jaunajā dzīvojamo māju kompleksā «Bieķerziedi» investēs četrus miljonus eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Turpinot jaunu dzīvojamo projektu attīstīšanu Latvijā, SIA «YIT Celtniecība» iruzsākusijauna un moderna dzīvojamo māju kompleksa «Bieķerziedi» būvniecību, kas atradīsies stratēģiski ļoti izdevīgā vietā - tuvu Rīgas centram, Teikas rajonā, Tālivalža ielā 19 un kurā investēts vairāk nekā 4 miljonu eiro, portālu «Apollo» informēja Andis Blinds, sabiedrisko attiecību konsultants.

Jaunā dzīvojamā kompleksa dzīvokļu tirdzniecība tiks uzsākta šī gada aprīlī, bet ekspluatācijā projektu plānots nodot 2012. gada pavasarī. Šis ir viens no projektiem, ko SIA «YIT Celtniecība» attīsta pēdējā gada laikā, jo vienlaikus arī turpinās darbs pie projektu attīstīšanas «Ēbeļmuiža» Ziepniekkalnā un «Riverstone» Ķīpsalā.

Andris Božē, SIA «YIT Celtniecība» valdes priekšsēdētājs: «Izvērtējot šī brīža nekustamā īpašuma tirgu un tā attīstības tendences, secinājām, ka šobrīd trūkst jaunu, modernu un kvalitatīvu vidēja līmeņa dzīvojamo platību, kas būtu pārdomāti izplānoti atbilstoši mūsdienu pieprasījumam un stratēģiski atrastos ļoti labā vietā.»

Jaunais būvniecības projekts būs nozīmīgs ne vien ar to, ka tas atradīsies stratēģiski izdevīgā vietā tuvu Rīgas centram, bet arī tāpēc, ka tas tiks iekārtots atbilstoši zaļās dzīves principiem. Tuvumā atrodas gan Biķernieku mežs, gan zaļais Teikas privātmāju rajons, gan paša kompleksa labiekārtošanā ir paredzēti ievērojami apzaļošanas darbi. Jaunais dzīvojamo māju komplekss «Bieķerziedi» atradīsies vēsturiskās Teikas apbūves rajonā, tā tuvumā ir labi nodrošināta infrastruktūra un ērti pieejams sabiedriskais transports. Apkārtnē ir pieejami dažādi patēriņa preču veikali, sadzīves pakalpojumu un tirdzniecības centri, bērnudārzi, skolas un sporta klubi.

Projekts «Bieķerziedi» sastāvēs no divām 5 stāvu ēkām ar liftu, kurās paredzēti 80 dzīvokļi un 66 autostāvvietas, no kurām 38 būs pazemes, bet 28 virszemes stāvvietas. Projektā paredzēti no 1 līdz 4 istabu dzīvokļi ar platībām no 33 līdz 81 kvadrātmetriem, kas ir izstrādāti ar racionālu plānojumu un atbilst mūsdienu funkcionālajām prasībām. Ēku teritorijā plānots labiekārtots iekšpagalms ar bērnu rotaļu laukumu, kas būs norobežots ar dzīvžogu un dažādām atpūtas vietām.

Božē: «Ņemot vērā to, ka mūsdienās cilvēki nav gatavi izvēlēties lielas, neizmantojamas telpas dzīvokļu iegādei pārlieku dārgās uzturēšanas un pieaugušo komunālo maksājumu dēļ, SIA «YIT Celtniecība» ir veikusi ļoti pārdomātu gan apbūves, gan dzīvokļu plānošanu, līdz ar to pircējiem tiek piedāvāti pārdomāti dzīvokļi ar ļoti racionāliem un ērtiem dzīvokļu plānojumiem. Jāpiebilst, ka, veicot ēku projekta izstrādi, mēs daudz domājām par ēku energoefektivitāti, par iespēju uzskaitīt un taupīt energoresursus, līdz ar to arī samazināt komunālos maksājumus, kuru cena ar katru gadu turpina pieaugt. Kā apliecinājums tam kalpo «Bieķerziedi» ēkām piešķirtais Energo efektivitātes sertifikāts.»

Jaunā projekta dzīvokļa kvadrātmetra cena ir plānota sākot no 810 latiem, kas šobrīd tirgū, izvērtējot kopējo jauno dzīvokļu piedāvājumu, ir uzskatāma par vidējas kategorijas cenu. Kā ierasts, SIA «YIT Celtniecība» ir iesaistīta visās projekta realizēšanas fāzēs, sākot ar zemes iegādi, projekta izstrādi, būvdarbu vadīšanu, dzīvokļu pārdošanu līdz pat garantijas saistību izpildei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu