Kazaņas «Unics» triumfē Eiropas kausā, nākamsezon spēlēs Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Par Eiropas kausa izcīņas uzvarētājiem svētdien kļuva Krievijas komandas Kazaņas «Unics» basketbolisti, tādējādi iegūstot tiesības nākamajā sezonā piedalīties ULEB Eirolīgas turnīrā.

Finālmačā «Unics» ar 92:77 (32:16, 19:20, 20:26, 21:15) pieveica Spānijas klubu Seviljas «Cajasol», kas turnīra pirmajā posmā spēlēja vienā apakšgrupā ar «VEF Rīga».

Šajā mačā uzvarētājiem poļu centra spēlētājs Macejs Lampe guva 26 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, horvātu aizsargs Marko Popovičs izcēlās ar 18 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, bet 18 punktus guva arī Kellijs Makartijs. «Cajasol» komandas labā pa 15 punktiem guva Čemi Urtasuns un Luiss Bulloks.

Otrā puslaika sākumā «Cajasol» komanda no 20:40 rezultāta starpību samazināja līdz 48:55, tomēr turpinājumā «Unics» basketbolisti atkal ieguva drošu pārsvaru, ko nosargāja līdz mača beigām.

Par finālmača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Popovičs, kura 11 rezultatīvās piespēles tagad ir jauns turnīra rekords.

Tikmēr spēlē par trešo vietu Horvātijas klubs Zagrebas «Cedevita» ar 59:57 (6:12, 15:11, 16:13, 22:21) pieveica finālčetrinieka turnīra saimnieci - Trevīzo «Benetton Bwin» komandu no Itālijas.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija ASV centra spēlētājs Korslijs Edvardss, kurš guva 16 punktus, bet «Benetton Bwin» komandas rindās pa desmit punktiem iekrāja lietuviešu spēlētājs Donāts Motejūns un amerikānis Gregs Bruners.

Sestdien notikušajos pusfinālos «Unics» ar 87:66 pieveica «Cedevita» komandu, bet «Cajasol» ar 75:63 apspēlēja «Benetton Bwin» basketbolistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu