Skaties raidījumu ciklu «Izvēlies zaļi!» un domā kā ietekmēt globālos dabas procesus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Šajā pasaulē mēs visi vienādi piedzimstam, vienādi nopūšam sveces dzimšanas dienās, vienādi smejamies, raudam, vienādi ēdam, vienādi iepērkamies, vienādi kliedzam, vienādi precamies, elpojam, vienādi mīlam, mācāmies, mums vienādi sāp, vienādi steidzamies, baidāmies, vienādi no rīta ceļamies... Bet mēs katrs varam izdarīt savas izvēles. Mūsu pasaulei. Mūsu nākotnei. Izvēlies zaļi!»

Ar šādu moto Latvijas Televīzija ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Vides investīciju fonda atbalstu no 1. maija uzsāk raidījumu ciklu «Izvēlies zaļi!».

Gada garumā raidījuma veidotāji aicinās skatītājus domāt par to, kā katrs mēs varam ietekmēt globālos pasaules dabas procesus. Tie būs cilvēku stāsti un ekspertu komentāri par savu pieredzi un prasmi ekonomēt elektrību, siltumu, izmantot vēja un saules enerģiju, mainīt patērētāja domāšanu, tādejādi mazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas ietekmi uz vidi.

Raidījumu vadīs Aigars Runčis, kurš līdz šim plašāk pazīstams kā grupas «Borowa Mc» līderis. No mazpilsētas pārceļoties uz dzīvi Rīgā, viņš spilgti sajutis pilsētas smogu, tāpēc pievienojies «zaļajai» domai un šopavasar par pārvietošanās līdzekli izvēlējies velosipēdu, tādējādi dodot savu nelielo artavu vieglākai elpošanai. Uzrunājot skatītājus: «Izvēlies zaļi!», viņš cer rast daudzus domubiedrus visā Latvijā.

Raidījums «Izvēlies zaļi!» – no 1. maija svētdienās plkst. 17.30.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu