Ko meklē vīrieši, ko sievietes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/17258892@N05/

Ģimenes dzīvē allaž atrodas vieta apmānam. Vīrs grib apvest ap stūri sievu, sieva — vīru... Protams, tā, lai otrs par to neuzzinātu.

Amerikāņu psihologi Deivids Šmits un Tods Šeikelfords izveidojuši visbiežāk lietoto laulāto viltību sarakstu. Lai to noskaidrotu, tika veikta laulībā dažādu laiku nodzīvojušu pāru aptauja, kurā noskaidrojās 91 apmāna veids. Izanalizējuši šos paņēmienus un to sekas, pētnieki nonāca pie secinājuma, ka apmānīt vīrieti ir daudz vieglāk nekā sievieti.

Laulātais draugs kļūst aizdomīgs, ja viņa dzīvesbiedre biežāk iziet no mājas, tērē daudz vairāk naudas frizūrai vai bieži maina tērpus. Taču, ja viņai pietiek prāta izturēties kā parasti, vīrs visbiežāk ir laimīgā neziņā par savas draudzenes sānsoļiem. Turklāt, lai iemidzinātu laulātā drauga modrību, krāpniece cenšas izturēties pret viņu uzsvērti mīļi. Maigums ir viņas galvenais ierocis un gandrīz vienmēr precīzs.

Tiesa, arī sievietēm ir savi vājie punkti. Pilnīgi pietiek, lai vīrietis, kuram ir «kreisā» mīlas dēka, pēkšņi sāktu dvēselisku sarunu par kopīgo nākotni, čubinātos ar bērniem vai, atrodoties sabiedrībā, pastāvīgi meklētu vizuālo kontaktu ar savu sievu. Sieviete tā vietā, lai uzmanītos, atmaigst un izkūst.

Var jau mēģināt izgudrot ko jaunu, tomēr tas būs grūti, jo vienam otru apmānīt gribošo vīriešu un sieviešu uzvedība atbilst iepriekš minētajiem piemēriem, kas, kā uzskata zinātnieki, izveidojušies evolūcijas gaitā. Sievietēm šādu uzvedību nosaka cenšanās realizēt savas jūtas un vēlme iegūt savā rīcībā manevrēšanas iespējas. Savukārt vīriešiem tas ir ceļš uz vieglu bezsaistību seksu, raksta pravda.ru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu