Freimanis sezonu pabeigs Spānijas ACB līgas klubā «Lagun Aro»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis šo sezonu pabeigs Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Sansebastjanas «Lagun Aro», vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šosezon 23 gadus vecais Freimanis spēlēja Spānijas otrās spēcīgākās līgas (LEB) komandā Veskas «Lobe», kas pamatturnīrā palika 15. vietā 18 komandu konkurencē. Freimanis piedalījās 33 spēlēs, vidēji mačā gūstot 9,8 punktus un izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas.

«Apkārtējie apgalvo, ka pirmajai sezonai LEB viss bija normāli, bet pats neesmu īsti apmierināts,» atzīst Freimanis. «Bija gan piedzīvojumi, gan pārdzīvojumi. Treneris man laikam neticēja, tāpēc iznāca raustīšanās: vienā spēlē 30 minūtes, nākamajā - trīs. Nekādu pamatojumu nedzirdēju, tāpēc īsti nesapratu savu lomu komandā. Taču beigās statistika sanāca gluži laba. Un tagad vēl šis piedāvājums - tā ir lieliska iespēja pārbaudīt sevi. Un arī parādīt, ko varu.»

Sansebastjanas klubs līgumu Freimanim piedāvājis līdz sezonas beigām. Kalendārā vēl paredzētas četras spēles ACB čempionātā un daži mači zemāka līmeņa turnīros.

«Otrdien vēlu vakarā iebraucu, tagad pošos uz pirmo treniņu. Pēc tā paredzēta līguma parakstīšana. Par finansiālajiem noteikumiem īpaši neesmu interesējies - šādu iespēju esmu ar mieru izmantot par jebkādu naudu,» uzsvēra Freimanis. «Gribas paskatīties, ko varu izdarīt šādā līmenī. Protams, no tā, kā sevi parādīšu šajā mēnesī, lielā mērā būs atkarīgi piedāvājumi uz nākamo sezonu.»

Freimanis pārstāvējis Latviju Eiropas U-16, U-18, U-20 un pieaugušo čempionātos. Pieaugušo valstsvienībā viņš aizvadījis 22 spēles, guvis 119 punktus, tai skaitā oficiālajos turnīros astoņās spēles - 45 punktus.

2007. un 2008. gadā Freimanis spēlēja Rīgas ASK komandā, pēc tam pievienojās «VEF Rīga», bet pērn pārstāvēja Seviljas «Cajasol» komandas fārmklubu «Cajasol Cordoba», kas spēlēja trešajā spēcīgākajā līgā.

ACB līgā, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko Eiropā, pašlaik spēlē arī latvieši Kristaps Valters un Jānis Blūms.

Blūma pārstāvētā Bilbao «Bizkaia Basket» komanda ar 18 panākumiem 30 mačos pašlaik ir kopvērtējuma 5. vietā, Valtera pārstāvētā «Fuenlabrada» ar 17 uzvarām ieņem 8. vietu, bet «Lagun Aro» ar desmit panākumiem ieņem 14. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu