Itālijā iznāks jauna grāmata par homoseksuālismu katoļu priesteru vidū

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šomēnes Itālijā nāks klajā jauna grāmata par homoseksuālismu Romas katoļu priesteru vidū, no kuriem baznīca prasa stingru celibāta ievērošanu.

Žurnālista Karmelo Abates grāmata tiks izdota itāļu un franču valodā. Tajā ietvertas anonīmas garīdznieku liecības un slepeni ziņojumi.

«Visu tautību priesteri sadala savu laiku starp galveno ceļu uz Svētā Pētera baziliku un Romas izklaides vietām naktī,» paziņojumā presei atzīmēja grāmatas redaktors.
Grāmatā dokumentētas arī heteroseksuālas attiecības starp priesteriem un sievietēm un liecības par priesteru pēcnācējiem.

Grāmatas autors atzīmēja, ka nav noskaņots pret garīdzniecību, bet cenšas salauzt noslēpumainību, kas aptver priesteru seksuālo dzīvi.

Pērn Abate publicēja rakstu žurnālā «Panorama», kas radīja skandālu.
Atbildot uz to, Romas bīskapija paziņoja, ka ir «apņēmusies stingri izmeklēt jebkāda veida uzvedību, kas apkauno priestera amatu».

No komentāriem par žurnālista jauno darbu Vatikāns atteicās.
«Mēs nevaram reaģēt uz visām grāmatām, kas runā sliktu par baznīcu,» norādīja ietekmīgās Itālijas Bīskapu konferences pārstāvis.

Vatikāns nenoliedz, ka priesteru vidū ir homoseksuāļi, un paudis pārliecību, ka semināros būtu ieviešami stigrāki likumi pret homoseksuālismu.

Bet Vatikāna eksperts Marko Tosati norādīja, ka dažiem priesteriem var arī būt homoseksuālas noslieces, bet viņi saglabā šķīstību un dievbijību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu