Latvijas basketbolistiem pirms EČ astoņas pārbaudes spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties augustā un septembrī Lietuvā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles, vēsta Latvijas basketbola savienība (LBS).

Paredzams, ka valstsvienības pirmā treniņnometne sāksies 23. jūlijā un uz to uzaicinās 16 līdz 18 spēlētājus.

2. un 3. augustā Klaipēdā Latvijas vienība tiksies ar attiecīgi Lietuvas otro izlasi un Slovēnijas valstsvienību, 12. un 13. augustā Latvijas komanda Rīgā divreiz tiksies ar Krieviju, 20. augustā Paņevežā ar Lietuvas valstsvienību, 22. un 24. augustā savā laukumā ar Gruzijas izlasi, bet 27. augustā vēlreiz savā laukumā ar Lielbritānijas basketbolistiem. Mājas spēļu norises vietas tiks precizētas.

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis ir sazinājies ar potenciālajiem izlases kandidātiem, taču sastāvs, kas jūlijā sāks gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram, tiks nosaukts pēc klubu sezonas beigām.

«Neviens nav atteicies, taču gandrīz visiem vēl priekšā svarīgas spēles klubos un vairākus basketbolistus nodarbina dažādas veselības problēmas. Vienojāmies, ka pagaidām visi koncentrējamies aktuālajām spēlēm,» izteicies Bagatskis.

Treneris sazinājies arī ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu jau beigušo Andri Biedriņu, kurš tuvākajā laikā dosies atpakaļ uz ASV, lai ārstētu sezonas laikā vairākas reizes nopietni cietušo potīti. Tālākie plāni būs atkarīgi no rehabilitācijas gaitas un veselības stāvokļa.

Kā ziņots, Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu