Mesi gūst 50. vārtus sezonā un pārraksta Spānijas futbola vēsturi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Iepriekšējo divu sezonu Spānijas čempionvienības «FC Barcelona» argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi sestdien vietējā čempionāta mačā guva savus 50. vārtus šajā sezonā, kļūstot par pirmo spēlētāju, kuram izdevies tāds sasniegums Spānijas līgā.

Iepriekšējais rekords - 49 gūtie vārti - piederēja Madrides «Real» ungāru leģendai Ferencam Puškašam.

Sestdien aizvadītajā cīņā «FC Barcelona» ar 2:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja «Osasuna» komandu. Mača rezultātu 24. minūtē atklāja «FC Barcelona» uzbrucējs Davids Vilja, bet 87. minūtē Mesi dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru.

Tie Mesi bija 31. vārti šīs sezonas Spānijas čempionātā, kā arī 50. precīzais sitiens visos turnīros šosezon. Deviņus vārtus Mesi ir guvis UEFA Čempionu līgas turnīrā, septiņus vārtus argentīnietis guva Spānijas Karaļa kausa izcīņā, bet vēl trīs precīzus sitienus viņš izpildīja Spānijas Superkausā.

Citā sestdienas spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja arī Madrides «Real», kas izbraukumā ar 6:3 (4:0) sagrāva «Valencia CF» futbolistus.

«Real» komandas labā šajā spēlē trīs vārtus guva argentīnietis Gonsalo Igvains, bet ar diviem precīziem sitieniem izcēlās brazīlietis Kaka. 

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pēc šiem mačiem «FC Barcelona» ar 88 punktiem 33 spēlēs saglabāja pirmo vietu, bet «Real» ar 80 punktiem ir otrajā vietā. Tikmēr stabilā trešajā vietā ar 63 punktiem pašreiz ir «Valencia CF». Līdz Spānijas čempionāta noslēgumam atlikušas vēl piecas spēļu kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu