Vairāk nekā 300 ierēdņiem mācīs franču valodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Otrdien Ministru kabineta sēdē atbalstīts noteikumu projekts par daudzgadīgu franču valodas apmācību Latvijas valsts pārvaldes iestādēs.

Memorands paredz, ka katru gadu notiks divas franču valodas mācību sesijas – rudens sesija septembris-decembris un pavasara sesija februāris-maijs, kā arī vasaras profesionālais seminārs trīs moduļos, kurus apmeklē vairāk nekā 300 valsts iestāžu darbinieki.

Memoranda mērķis ir stiprināt franču valodas kā vienas no Eiropas un starptautisko institūciju oficiālajām un darba valodām statusu, kā arī lai sagatavotos Latvijas gaidāmajai prezidentūrai Eiropas Savienībā.

Apmācības organizē Valsts administrācijas skola sadarbībā ar Francijas Kultūras Institūtu Latvijā. Valsts pārvaldē strādājošo franču valodas apmācības tiek finansētas no Starptautiskās Frankofonijas organizācijas, Francijas Republikas, Luksemburgas Lielhercogistes un Beļģijas franču kopienas finanšu līdzekļiem, orientējoši 37 000 eiro gadā, Latvijas līdzdalību nodrošinot ar Valsts administrācijas skolas administratīvajiem izdevumiem, orientējoši 15 000 latu gadā apmērā.

Pieteikšanos franču valodas apmācībai nodrošina valsts pārvaldes iestāžu vadība, izvērtējot darbiniekiem nepieciešamās valodas zināšanas.

Nākamā pieteikšanās franču valodas apmācībai ir plānota augusta beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu