Grifins vienbalsīgi atzīts par NBA labāko debitantu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par NBA šīs sezonas labāko debitantu vienbalsīgi tika atzīts Bleiks Grifins no Losandželosas «Clippers» komandas.

Balsojumā par sezonas labāko debitantu Grifins no visiem 118 ASV sporta žurnālistiem saņēma pirmās vietas un pārliecinoši apsteidza aizsargu Džonu Volu no Vašingtonas «Wizards» komandas.

Pēdējo reizi par līgas labāko debitantu vienbalsīgi tika atzīts leģendārais Sanantonio «Spurs» centra spēlētājs Deivids Robinsons 1990. gadā, bet pirms Robinsona visas pirmās vietas balsojumā par labāko debitantu bija saņēmis vēl tikai Ralfs Sempsons 1984. gadā.

«Clippers» komanda Grifinu jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2009. gadā, taču ceļgala savainojuma dēļ uzbrucējs izlaida visu iepriekšējo sezonu.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā Grifins «Clippers» komandas sastāvā piedalījās visās 82 spēlēs, vidēji mačā gūstot 22,5 punktus, izcīnot 12,8 atlēkušās bumbas un izdarot 3,8 rezultatīvas piespēles. Tāpat Grifins februārī uzvarēja arī NBA Zvaigžņu spēles slam dunk konkursā.

Regulārajā čempionātā «Clippers» komanda ar 32 uzvarām 82 mačos ieņēma 13. vietu Rietumu konferencē, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu