Foto: Piedalījies «Stipro Skrējienā 3»? Apskati foto - varbūt kādā esi tieši tu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

4. maijā Cinevillā kopā ar biedrību «Par stipru Latviju!» notika «Stipro Skrējiens 3». Tas pulcēja pusotru tūkstoti dalībnieku - vīru, dāmu un komandu ieskaitē. Tu piedalījies? Atrodi sevi «Apollo» fotogalerijā!

Trešais masu ekstrēmais izturības skrējiens Latvijā aizvadīts godam. Gandrīz 700 vīru, gandrīz 200 sievietes, kā arī vairāk kā 140 komandas jeb 1463 skrējēji Valsts Neatkarības atjaunošanas dienas svinībām bija izvēlējušās «Stipro skrējienu Cinevillā».

6,5 km garajā trasē tika izvietoti 33 šķēršļi. Organizatori bija daudz mācījušies no pagājušā gada un ņēmuši vērā dalībnieku ieteikumus. Pēc finiša gandrīz visi, kas startējuši arī iepriekšējos skrējienos, atzina, ka šis bija gan grūtāks, gan arī interesantāks. 

Pirmās trasē devās dāmas. Jau otrais šķērslis «7 pakalni» ļāva izretināties skrējēju rindām, bet bija jau arī pirmās izstājušās. Diemžēl...

Arī nākamie šķēršļi deva kārtīgu adrenalīna un izaicinājuma devu. Vēsais laiks un vēl aukstākais ūdens dzesēja un stindzināja, dzeloņdrātis skrāpēja, māli slīdēja un dzelzceļa vagoni «spieda pie zemes». Jautrākā vieta bija pie dzelzceļa tilta, kur neviens nevarēja izvairīties no ugunsdzēsēju šļūteņu «dušas». Jo vairāk mēģināja izvairīties, jo lielāku šalti dabūja...

Viens no grūtākajiem šķēršļiem gaidīja jau tuvu finišam – Rūdolfa dīķis ar apmēram 40 m platu, vietām vairāk kā 2,5 m dziļu un stindzinoši aukstu ūdeni. Ja to pieveica, tad finišs jau likās viegli aizsniedzams. 

Kā ierasts, startējot Ingai Dauškānei, pārējās meitenes varēja pacīnīties tikai par otro vietu.

«Mammadaba» Dāmu skrējiena godalgoto vietu ieguvējas:

1. Inga Dauškāne
2. Krista Mihailova
3. Ieva Mauliņa

Kungi startēja 20 minūtes aiz dāmām, un vadošie skrējēji jau pie 5.-7. šķēršļa panāca lēnākās dāmas. Tālāk jau viņiem distancē bija vēl viens kustīgs šķērslis – meitenes. Izrāvies neaizsniedzamā attālumā pērējiem, augsti paceltu galvu pēc trešās uzvaras trijos skrējienos skrēja Jānis Krūmiņš. 

«Betsafe» Vīru skrējiena godalgoto vietu ieguvēji:

1. Jānis Krūmiņš
2. Jurijs Misjūns
3. Sandis Kuklis

Kā pēdējie distancē devās ap 600 skrējēju komandu ieskaitē. Zināms, ka komandā no četriem skrējējiem jābūt vismaz vienai dāmai un dalībniekiem jāfinišē visiem reizē. Protams, ka visi šķēršļi jāpieveic visiem komandas dalībniekiem. Tas izrādījās liktenīgi iepriekšējā gada uzvarētājiem «Sadurtajiem ežiem», kam vienā šķērslī tiesneši fiksēja kļūdu un piešķīra soda minūtes, kas neļāva svinēt otro uzvaru pēc kārtas. Sacensību organizatori komandu skrējiena dalībniekiem izņēma vienu šķērsli no distances – Latvijas dzelzceļa vagonu līšanu, jo tas izrādījās pārāk šaurs tik lielam cilvēku skaitam. Tāpat izaicinošs atkal bija Rūdolfa dīķis, kur daudzām komandām trīs komandas dalībnieki tika pāri dīķim, bet ceturtajam bija problēmas ar auksto ūdeni. Nācās skriet apkārt, iegūstot komandai soda minūtes.

«StoraEnso» komandu skrējiena uzvarētāji:

1. «Apvienotie Arābu Emirāti» (Raimonds Siliņš, Jānis Ģērmanis, Kārlis Ošs, Guna Ģērmane)
2. «City Fitness» (Kristaps Celms, Ilona Marhele, Andrejs Arājs, Kalvis Mihailovs)
3. Jelgavas novads (Normunds Freimanis, Valdis Briedis, Irina Latve-Sļesorenoka, Jānis Mičulis)

Jelgavas novada komanda arī ieguva stiprākās pašvaldības balvu no Vides un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa rokām – ozola stādu.

Stiprākās augstskolas balvu un ceļojošo karogu ieguva Latvijas Lauksaimniecības universitātes komanda, bet Superkomandas titulu – četru meiteņu komanda «Pupi gaisā».

Visi labākie saņēma oriģinālus kausus un daudz dažādu balvu.

Kopumā šī valsts svētku diena Cinevillā radīja ne tikai sportisku azartu, bet arī vislielāko kopības un palīdzības gaisotni. Visā trasē bija vērojama puišu palīdzība meitenēm. Palīdzīgs plecs kalnā, pastiepta roka pie šķēršļiem, un pat saliekta mugura, uz kuras pakāpties. Tā līdz finišam, lai kopā roku rokā sasniegtu finiša līniju. 

Visi finišējušie saņēma sertifikātus par veikto distanci un lielākā daļa izskatījās gandarīti par paveikto. «Es domāju, ka šis ir viens traki labs veids, kā svinēt šo valsts svētku dienu, ne ar pompozām runām, bet kopā – viens otram palīdzot, skrienot vai ejot pretī mērķim, pārvarot grūtības un finišā sveicot vienam otru. Par nākotni. Nākamgad noteikti centīsimies uzlabot gan reģistrācijas darbu, gan paplašināt šķēršļus, lai neveidojas «pudeles kakli,» atzina biedrības «Par stipru Latviju» valdes loceklis Māris Liepiņš.

Cerams, ka vairāk cilvēku nākamgad izmantos arī organizatoru un Latvijas Dzelzceļa piedāvāto Stipro vagonu, kuru šogad izmantojušie atzina par lielisku veidu kā kopīgi svinēt un iepazīties tuvāk.

Tāpat organizatori atgādina, ka sertifikātus nesaņēmušie var ierasties tiem pakaļ biedrības «Par stipru Latviju» birojā. Tur var iegādāties īpašos Stipro T-kreklus, kas noteikti vēl ilgi atgādinās par katra personīgi paveikto šajā dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu