Ieliek pamatus jaunajai siera ražotnei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien 5.maijā, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) «Piena ceļš» biedri ieliek pamatus jaunajai siera ražotnei kooperatīvam piederošajā pārstrādes uzņēmumā AS «Jaunpils pienotava», portālu «Apollo» informēja Linda Bille, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) izpilddirektore. 

«Uz šo brīdi ir iets jau no kooperatīva dibināšanas dienas - 2004. gada 27.janvāra. Esam izauguši gan skaitliski, gan kvalitatīvi. Tagad mēs spējam ne tikai savākt un realizēt tālāk kooperatīva biedru saražoto pienu, bet daļu no tā arī pārstrādāt mums piederošā uzņēmumā – Jaunpils pienotavā. Mūsu ražotais siers un biezpiens ir augstas kvalitātes produkti, kas ir pieprasīti gan vietējā tirgū, gan ārzemēs,» teic LPKS «Piena ceļš» valdes priekšsēdētāja un A/S «Jaunpils pienotava» padomes priekšsēdētāja vietniece Ilze Aizsilniece.  

Kā vēstījumu nākošajām paaudzēm kooperatīva biedri ir sagatavojuši jaunās rūpnīcas pamatu kapsulu, kurā ietverti Kārļa Ulmaņa vārdi: «Vienprātībā un saskaņā un karstā tēvzemes mīlestībā visi vienoti, jaunie un vecie, mazie un lielie, mēs savu darbu darīsim, savu uzdevumu veiksim un iesim savā darbā uz priekšu». Tāpat tai pievienots LPKS «Piena ceļš» biedru saraksts.  

Projekts tiks realizēts, izmantojot Lauku attīstības programmas pasākuma «Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana» finansējuma. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu