Pakistānā simtiem cilvēku aicina uz svēto karu pret Ameriku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Simtiem pakistāniešu piektdien izgāja Kvetas priekšpilsētas ielās, lai godinātu ASV spēku operācijā nogalināto starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu un aicinātu uz svēto karu pret Ameriku, ziņo aculiecinieki.

Mītiņu Kvetas priekšpilsētā organizēja talibus atbalstošā partija «Jamiat-e-Ulema-e-Islam» (JUI). «Lai dzīvo Osama,» kliedza cilvēku pūlis un aizdedzināja ASV karogu.

«Osamas paveiktais musulmaņu labā paliks atmiņā uz mūžiem,» uzrunā demonstrantiem uzsvēra partijas augsta ranga pārstāvis.

«Viņš izaicināja lielāko sātanu un uzurpatoru Ameriku un atmodināja musulmaņus visā pasaulē. Šī sapulcēšanās pauž cieņu viņam,» sacīja JUI pārstāvis.

Bijušais senators un partijas līderis Hafizs Fazals Barehs uzsvēra, ka bin Ladena nogalināšana radīs citus tādus kā viņš.

«Viens Osama ir noslepkavots, un tagad dzims tūkstošiem Osamas, jo viņš radīja kustību pret antimusulmaņu spēkiem, kas nav atkarīga no personībām,» atzīmēja Barehs.

«Amerika vispirms noslepkavoja Osamu un tad apgānīja viņa līķi,» viņš piebilda, solot, ka svētais karš nerims un cīņa pret Ameriku un tās sabiedrotajiem turpināsies.

Arī Pakistānas lielākā islāmistu partija «Jamaat-e-Islami» (JI) šonedēļ aicināja protestētājus visā valstī piektdien nosodīt ASV operāciju, kurā tika nogalināts «Al Qaeda» līderis.

Piektdiena tradicionāli ir diena, kad musulmaņu pasaulē tiek rīkoti protesti, kas parasti sākas pēc galvenajām iknedēļas lūgšanām.

Ceturtdien Pakistāna pieprasīja, lai ASV līdz minimumam samazina sava karaspēka klātbūtni valstī un draudēja pārskatīt sadarbību līdzīgas operācijas gadījumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu