Radikāļu rindās cenšas ievilkt krievvalodīgos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dažādās radikālās organizācijās cenšas savās rindās iesaistīt galvenokārt krieviski runājošos jauniešus, liecina Drošības policijas (DP) darbības pārskats par 2010. gadu, raksta «Latvijas avīze».

Skinhedu organizācijās, kuras pazīstamas ar savu antisemītisko ideoloģiju, cenšas vervēt un radikalizēt galvenokārt krievu jauniešus, teikts DP nesen publiskotajā pārskatā par 2010. gadu.

Tomēr labēji radikāli orientēto organizāciju un kustību aktivitāte pērn bijusi samērā zema, vēstī laikraksts. Arī «kreisie radikāļi», pēc DP ziņām, centušies paplašināt savu piekritēju loku, galvenokārt aģitējot maznodrošinātos iedzīvotājus. Izvērst darbību tiem traucējot nepietiekamais finansējums, nelielais atbalstītāju loks, kā arī vājā ideoloģiskā un organizatoriskā bāze.

«Kreisie radikāļi» cenšas rīkot provokatīvas akcijas, par kurām ziņotu mediji un tā šīs organizācijas reklamētu. Tāpat šīs organizācijas tiekušās pēc iesaistes politiskajā darbībā, īpaši Saeimas vēlēšanu kontekstā, un centušās sadarboties ar līdzīgām organizācijām, tostarp ārvalstīs. Pērn DP sākusi sešus kriminālprocesus par radikāļu nacionālā vai rasu naida kurināšanu.

Kā no DP pārskata noprotams, radikalizēšanās turpinās arī Latvijas musulmaņu vidē. Arvien vairāk tiekot ņemti vērā «jauno musulmaņu» (galvenokārt fundamentālā islāma piekritēji) uzskati par to, kas ir islāms un kas notiek pasaulē; «jaunie musulmaņi» aktīvi popularizē islāmu un vervē jaunos ticības brāļus. Islāmu pieņem arvien vairāk cietumnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu