Šveices aizsardzības ministrs: Obama pacēlis teroristu savā līmenī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Šveices aizsardzības ministrs Ili Maurers kritizē ASV prezidenta Baraka Obamas paziņojumu par Osamas bin Ladena nogalināšanu, apgalvojot preses intervijā, ka tādējādi viņš esot paaugstinājis «Al Qaeda» līdera statusu.

«Man šķiet problemātiski, ka prezidents sniedz šādu paziņojumu. Tādējādi viņš paceļ teroristu savā līmenī,» intervijā Šveices laikrakstam «Der Sonntag» teica Maurers.

«Tas tiešām padara bin Ladenu par mocekli,» viņš piebilda, norādot, ka par viņa nāvi vajadzēja ziņot pārstāvim vai arī sniegt rakstisku paziņojumu.

Maurers, kurš ir radikālās labējās Šveices Tautas partijas biedrs, apgalvoja, ka šāds paziņojums ir labs Obamas vēlēšanu kampaņai, taču tas paceļ teroristu organizāciju gandrīz pasaules visvarenākās valsts līmenī.

«ASV prezidentam par to nevajadzēja ziņot,» viņš teica un brīdināja, ka tas var motivēt teroristu grupējumus turpināt cīņu.

Obama svētdienas vakarā savā runā nacionālajā televīzijā paziņoja, ka ASV īpašo uzdevumu spēki nogalinājuši bin Ladenu, iebrūkot viņa paslēptuvē Pakistānā.

ASV jau desmit gadus vajāja cilvēku, kas tika plānojis 11.septembra uzbrukumus Pasaules Tirdzniecības centram Ņujorkā un Pentagonam, kuros gāja bojā 3000 cilvēku.

Pasaules līderi ar gandarījumu uzņēmuši ziņu par bin Ladena nāvi, taču brīdina par iespējamiem atriebības uzbrukumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu