Dāvis Bertāns: NBA draftam pieteicos, lai izpelnītos skautu uzmanību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas U-19 basketbola izlases potenciālais līderis Dāvis Bertāns atklāj, ka pēc sezonas beigām Slovēnijas komandā Ļubļanas «Union Olimpija» nevēlas doties uz ASV, bet gan pēc iespējas labāk sagatavoties pasaules U-19 čempionātām, kas risināsies Latvijā.

Dāvim sezona Slovēnijā joprojām turpinās un pēdējā mačā «Union Olimpija» piedzīvoja negaidītu klupienu pret Mariboras «Messer», Slovēnijas čempionāta kopvērtējumā noslīdot uz 4. vietu. Klubam, kurš spēlē ULEB Eirolīgā, tas nav atbilstošs rezultāts.

«Tā jau ir. Taču Slovēnijā katra komanda cīnās un pat mačos pret kopvērtējuma lejasgala komandām nevari cerēt uz drošu panākumu,» skaidro Bertāns. «Lai pakāptos uz otro vietu, tagad jāuzvar atlikušajās četrās spēlēs. Šajā sezonā «Union Olimpija» beidzas Eirolīgas licence, kas garantēja vietu turnīrā neatkarīgi no rezultātiem Slovēnijas čempionātā. Tādēļ mums nepieciešama vismaz otrā vieta, jo otro vietu ieguvām arī Adrijas līgā

Tomēr reti kurš šaubās, ka finālsērijā tiksies divi Slovēnijas spēcīgākie klubi - «Union Olimpija» un Novo Mesto «Krka», kas šosezon triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā. «Ja finālā būs trīs spēles, tad sezona beigsies 4. vai 5. jūnijā, bet, ja būs nepieciešamas visas piecas spēles, tad tikai 11. jūnijā,» stāsta Bertāns.  

Pasaules U-19 čempionāts sāksies 30. jūnijā, bet gatavošanos izlase uzsāks jau pēc divām nedēļām. Galvenais treneris Ziedonis Jansons gan uzsver, ka Bertānam vieta komandā būs arī tad, ja viņš tai pievienosies tikai pāris stundu pirms turnīra.

Plānus nedaudz var mainīt arī NBA drafts, kas notiks 23. jūnijā. «Draftam nolēmu pieteikties galvenokārt tādēļ, lai izpelnītos lielāku skautu uzmanību,» skaidro Bertāns. «13. vai 14. jūnijs ir pēdējais datums, kad var atteikties no drafta, tā kā lēmumu vēl būs laiks pieņemt. Ja kāda komanda pieteiksies un būs iespēja tikt izvēlētam pirmajā kārtā, tad to izmantošu. Ja ne, tad mēģināšu nākamajā gadā (draftam var pieteikties tikai divas reizes).»

Dāvja aģents Artūrs Kalnītis esot arī piedāvājis iespēju pirms drafta uz pāris nedēļām aizbraukt patrenēties uz ASV, tomēr Bertānu šāda iespēja nevilina. «Pēc sezonas Slovēnijā uz ASV braukt negribu. Vēlos pēc iespējas labāk sagatavoties pasaules U-19 čempionātam, tādēļ pēc iespējas ātrāk došos uz Latviju. Pāris dienas varbūt atpūtīšos, bet tad gan būs jāsāk strādāt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu