Konsiprācijas teoriju piekritēji bin Ladena noslepkavošanā saskata dīvainas «sakritības»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kospirācijas teoriju piekritēji izrādījuši neuzticēšanos ASV. Internetā parādās ziņas par dīvainām «sakritībām», jo specoperācijas Pakistānā laiks sakritis ar kādreizējā ASV prezidenta Džordža Buša paziņojuma «misija ir pabeigta» gadadienu, kā arī ar kādreizējā Vācijas diktatora Ādolfa Hitlera dzimšanas dienu un pat prinča Viljama kāzām.

Īpašu sazvērestības teoriju piekritēju pusi pārstāv tie, kuri uzskata, ka teroristu līderi Osamu bin Ladenu nav vis nogalinājuši amerikāņi, un bin Ladens esot miris jau pirms vairākiem gadiem. Bet jūrā amerikāņi esot apglabājuši atsaldētu bin Ladena līķi vai arī viņa līdzinieku.

Tai pat laikā tiek uzsvērts, ka daudzi amerikāņi par prātīgu uzskata ASV prezidenta Baraka Obamas argumentu, ka publicēt mirušā terorista fotogrāfijas nevajadzētu, jo nepatīkamie attēli vēl vairāk pastiprinātu antiamerikānisko noskaņojumu. Tāpat Obama uzskata, ka pat pilns fotoalbums nepārliecinātu skeptiķus par to, ka bin Ladens nogalināts naktī uz 2.maiju.

Konspirāciju teorijas arvien vairāk un vairāk piepilda internetu. «Visur, no Kairas līdz Javai, uzskata, ka viņiem parādīs visu: līķi, dzimšanas apliecību. Pateicoties internetam, eksperti-pašdarbnieki «klejo» pa dažādām vietnēm un izvēlās, kura patiesība viņam patīk labāk un kurai «autoritātei» viņš slieksies ticēt. Tieši tāpēc šādu «ekspertu» secinājumu apstrīdēšana ir tikpat svarīga, cik svarīga ir pati cīņa ar terorismu,» norādīts laikrakstā «The Times». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu