Osamas bin Ladena dēli: mūsu tēva apglabāšana jūrā pazemo un apkauno ģimeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

SV bruņoto spēku operācijā nogalinātā «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena apglabāšana jūrā pazemo un apkauno viņa ģimeni - šādu pārliecību otrdien pauduši viņa dēli.

«Nedz no cilvēciskā, nedz reliģiskā viedokļa nav pieņemams atbrīvoties no cilvēka, kam savas tautas vidū ir tāds statuss, iemetot viņa ķermeni jūrā un tādējādi pazemojot viņa ģimeni un atbalstītājus un aizskarot miljoniem musulmaņu reliģiskās jūtas,» teikts paziņojumā, ko internetā savā un savu brāļu vārdā izplatījis viņa vecākais dēls Omars bin Osama bin Ladens.

Pēc viņa vārdiem, ASV prezidents Baraks Obama ir «juridiski atbildīgs» par veselas neaizsargātas ģimenes iznīcināšanu ar apzinātu nolūku nogalināt bin Ladenu, nevis arestēt viņu, lai tad steigšus atbrīvotos no viņa mirstīgajām atliekām.

Omars bin Osama bin Ladens uzskata, ka viņa ģimenei ir tiesības vērsties ASV un starptautiskajās tiesās, lai «noskaidrotu patiesību par sava bojāgājušā tēva patieso likteni».

Jau ziņots, ka bin Ladena apglabāšanu jūrā musulmaņi vērtē kritiski. Kairā bāzētais ietekmīgais sunnītu islāma institūts «Al Azhar» jau nākamajā dienā pēc viņa nāves nāca klajā ar paziņojumu, ka islāms nepieļauj mirušo apglabāšanu jūrā. «Pret ikviena cilvēka mirstīgajām atliekām, neatkarīgi no tā, vai viņš ticis nogalināts vai miris dabīgā nāvē, ir jāizturas ar cieņu. Ticīgo vai neticīgo, musulmaņu vai kristiešu mirstīgās atliekas ir jāciena,» izteicās «Al Azhar» galvenā imama padomnieks Šeihs Ahmeds al Taiebs.

Kā ziņots, Vašingtona savukārt izteikusi cerību, ka Pakistāna drīzumā ļaus nopratināt trīs Osamas bin Ladena atraitnes, kas tika aizturētas 2.maija operācijā, kurā viņu pašu nogalināja amerikāņu desantnieki. Tostarp Islamabadas pārstāvji apgalvo, ka no ASV oficiāls lūgums tikties ar aizturētajām sievietēm nav saņemts.

Precīza Osamas bin Ladena tuvinieku atrašanās vieta nav zināma kopš 2001.gada 11.septembra terora uzbrukumiem, kuros tiek vainots «Al Qaeda» līderis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu