Maijā velosipēdu reģistrācija bez maksas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piedāvā maijā - velo mēnesī bezmaksas velosipēdu reģistrāciju. Šādu pakalpojumu ir iespējams saņemt, izmantojot CSDD piedāvātos e-pakalpojumus (e.csdd.lv). Turklāt reģistrāciju ir iespējams veikt arī CSDD nodaļās un kampaņas «Velosipēdu redzi?» pasākumos, informēja Ieva Bērziņa, VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» sabiedrisko attiecību speciāliste.

Vienotā velosipēdu reģistra veidošanas nolūks ir aizsargāt šo tik populāro pārvietošanās līdzekļu īpašniekus no zādzībām. Ar CSDD gādību izveidota vienota datu bāze, kura ērti lietojama kā velosipēdu īpašniekiem, tā arī tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem. Velo īpašnieks ātri var piereģistrēt savu divriteni, bet gadījumā, ja tas tiks nozagts un atrasts, policija var noskaidrot velosipēda likumīgo īpašnieku.

Lai reģistrētu velosipēdu, jānorāda tā marka, modelis un rāmja numurs, bet lai vieglāk būtu to atpazīt, iesakām pievienot arī velosipēda un rāmja numura foto. Velosipēda reģistrāciju var veikt pilngadīga persona, bet bērnu riteņus reģistrē vecāki, aizbildņi vai aizgādņi.

Velosipēdu reģistrācija ir brīvprātīga. Uz šo dienu CSDD uzturētajā reģistrā ir fiksēti 737 velosipēdi.

Bezmaksas velosipēdu reģistrācija ir izsludināta kampaņas «Velosipēdu redzi?» laikā līdz maija beigām. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu