ASV rokās nonākusi bin Ladena personīgā dienasgrāmata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Starp Osamas bin Ladena slēptuvē atrastajiem dokumentiem ir viņa dienasgrāmata, kas satur ar roku rakstītas piezīmes par plānotajiem teroristu uzbrukumiem, trešdien pavēstīja kāda ASV amatpersona.

«Al Qaeda» līdera likvidācijas operācijas laikā iegūto materiālu vidū ir «bloknots, kurā bin Ladens pierakstīja savas idejas,» aģentūrai AFP sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt savu identitāti.

Amatpersona piebilda, ka dienasgrāmata nesatur nekāda personiska vai emocionāla rakstura ierakstus. Bin Ladens nav arī atzīmējis nekādus datus par to, kur attiecīgajā brīdī atradies un ko darījis.

ASV īpašo uzdevumu vienību veiktajā operācijā, kuras laikā bin Ladens tika nogalināts, iegūts liels daudzums dažādu materiālu, tostarp datori, datoru cietie diski, DVD un zibatmiņas.

ASV prezidenta Baraka Obamas padomnieks nacionālās drošības jautājumos Toms Danilons sestdien paziņoja, ka operācijas laikā konfiscēto dokumentu apjoms pielīdzināms nelielas koledžas bibliotēkai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu