Amatieru čempionāts spēkavīriem sāksies Talsos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Piekto gadu Latvijas spēka atlētu federācija sadarbībā ar biedrību «Par stipru Latviju» rīko Latvijas amatieru čempionātu spēkavīriem. Šogad šīs sacensības saucas «Mammadaba Future grupas spēkavīru čempionāts» un norisināsies četros posmos, kuros spēkavīri noskaidros uzvarētāju kopvērtējumā pēc visu posmu rezultātiem. Pirmais posms – 14.maijā Talsos Sauleskalna estrādē.

2010.gadā Latvijas amatieru čempionātā notika 3 posmi un kopvērtējumā pirmajās trijās vietās bija valmierietis Imants Sokolovs un divi saldenieki - Gatis Stiba un Kaspars Didzis.

Šīgada čempionātā plānots turpināt iesākto tradīciju katras posma sacensības rīkot vairākās pakāpēs, pamazām atstājot tikai spēcīgākos, tādējādi dodot lielāku interesi skatītājiem. Iepriekšējo gadu amatieru līderi mēģinās debitēt Elites grupas sacensībās.

«Amatieru čempionāts mums katru gadu ir lieliska kadru kalve, kur jaunie atlēti iegūst nepieciešamo rūdījumu spēkavīru  mačiem. Agrāk Dainis Zāgeris, pēdējos gados – Didzis Zariņš , šogad Roberts Kipierzo,- viņi vispirms krāja godalgas amatieros, līdz nolēma mest izaicinājumu Elites vīriem,» par attīstības iespējām stāstīja Raimonds Bergmanis.

Latvijas amatieru čempionātu atbalsta Latvijas Valsts Meži.

Pirmajā posmā Mammadaba Future grupa s(amatieri) atlēti savas sacensības sāks 10.00 un veiks šādus vingrinājumus: nēšu nešana, svara vilkšana no zemes, baļķa celšana, fermera pastaiga un svara nešana pa apli (pulkstenis).

Pēc amatieriem ap 12.00 turpat Sauleskalna estrādē savus mačus uzsāks arī elites spēkavīri, kas tur veiks pirmos trīs vingrinājumus. Pēc tam Elites vīri dosies uz BTA Rally Talsi 2011 trasi, kur pabeigs savas sacensības kopā ar rallija auto un braucējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu