Latvija varēs balsot par «Eirovīzijas» finālistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks sestdien, 14. maijā, plkst. 22.00 Vācijas pilsētā Diseldorfā. Savukārt Latvijas iedzīvotājiem to būs iespēja redzēt LTV1 kanālā, kā arī tiešraidē internetā LTV («ltv.lv»), LTV1 («ltv1.lv») un Eirovīzijas («eirovizija.lv») mājas lapās; skatīšanās būs ierobežota Latvijas teritorijā. 

Šogad to komentēs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters, bet Latvijas balsojuma rezultātus paziņos Aija Andrejeva.

Latvijas iedzīvotāji par «Eirovīzijas» dziesmu konkursa dalībniekiem varēs balsot gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību:

  • Balsošanai pa telefonu būs jāzvana uz numuru 905025-XX, kur pēdējie divi cipari ir dziesmas kārtas numurs. 

  • Savukārt balsošanai ar īsziņu palīdzību tās būs jāsūta uz numuru 82858, tekstā norādot tikai un vienīgi dalībnieka kārtas numuru.

  • Par balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī raidījuma laikā.

  • Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs Ls 0.30.

  • Balsojums sāksies jau pirms pirmās dziesmas, bet noslēgsies 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. 

Balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50. Latvijas žūrijas vārdi tiks atklāti pusfināla laikā.

Atsaucoties uz interneta vidē izskanējušajiem komentāriem par Latvijas Televīzijas lomu Latvijas priekšnesuma veidošanā, LTV vēlas atgādināt, ka no savas puses organizē Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi un mūsu pārstāvju dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, piedāvājot jaunajiem un esošajiem mūziķiem unikālu platformu sevi prezentēt daudzu miljonu auditorijai visā Eiropā, savukārt dziesmas un priekšnesuma izvēli pilnībā atstājot pašu mūziķu ziņā.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu