NATO: Pakistānai un Rietumiem ir jābūt vienotiem pret talibiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens sestdien pēc uzbrukuma Pakistānas militarizētās policijas kadetiem, kurā gāja bojā 89 cilvēki, aicināja Pakistānu būt vienotai ar tās Rietumu sabiedrotajiem, lai uzveiktu talibu ekstrēmistus.

«Ar šoku un skumjām es uzzināju par aptuveni 80 militarizētās policijas kadetu nāvi teroristu uzbrukumā,» vēstulē Pakistānas prezidentam Asifam Ali Zardari raksta Rasmusens. «Šis uzbrukums ir skarbs atgādinājums, ka Pakistānai un sabiedrotajiem ir jābūt vienotiem, lai sakautu vardarbīgā ekstrēmisma postu.»

Piektdien divu pašnāvnieku uzbrukumā Pakistānas militarizētās policijas kadetiem, kuri pie apmācības centra gatavojās iekāpt autobusos, lai dotos atvaļinājumā, tika nogalināti vismaz 89 cilvēki, vēl aptuveni 140 ievainoti, no kuriem 40 atrodas kritiskā stāvoklī.

Militarizētās policijas centrs izvietots Šabkadarā, kas atrodas aptuveni 30 kilometrus uz ziemeļiem no Pešavāras, un uzbrukuma brīdī kadeti bija ģērbti civilā.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmušies talibu kaujinieki, paziņojot, ka tas ir pirmais atriebības akts par teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena nogalināšanu un ka turpmāk sekos vēl asiņaināki uzbrukumi.

«Tā bija pirmā atriebība par Osamas mocekļa nāvi. Gaidiet uz vēl lielākiem uzbrukumiem Pakistānā un Afganistānā,» no nezināmas vietas aģentūrai AFP telefoniski pavēstīja talibu pārstāvis Ehsanulla Ehsans.

Tas bija asiņainākais uzbrukums Pakistānā kopš 2010.gada 9.jūlija, kad sprādzienos Mohmandā tika nogalināti 105 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu