Kovals devītais «Dimanta līgas» posmā Šanhajā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas šķēpmetējs Ainārs Kovals šodien izcīnīja devīto vietu jaunās sezonas IAAF «Dimanta līgas» otrajā posmā Šanhajā.

Labākajā mēģinājumā Kovals šķēpu raidīja 77,61 metru tālu, sasniedzot savu šīs sezonas labāko rezultātu.

Sacensībās uzvaru ar šīs sezonas atkārtotu labāko rezultātu pasaulē - 85,33 metri - izcīnīja soms Tero Pitkemeki. Otrajā vietā ierindojās divkārtējais olimpiskais čempions Andreass Torkildsens no Norvēģijas (85,12 metri), bet trešais palika DĀR pārstāvis Roberts Osthuizens (83,73 metri).

Tikmēr pirmā posma uzvarētājs čehs Petrs Frīdrihs šoreiz ieņēma sesto vietu ar rezultātu 79,40 metri.

Kovals bija vienīgais Latvijas pārstāvis šajā posmā. Kā ziņots, pirmajā posmā, kas pagājušajā nedēļā risinājās Dohā, Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis izcīnīja septīto vietu ar rezultātu 82,65 metri.

Pēc sacensībām Šanhajā «Dimanta līga» turpināsies ar posmiem Oslo, Romā, Ņujorkā, Judžinā, Lozannā, Birmingemā, Parīzē, Monako, Stokholmā, Londonā un Cīrihē, bet sacensību sezona noslēgsies ar 16. septembrī Briselē paredzētajām sacensībām.

Jau vēstīts, ka katrā no 32 disciplīnām sportisti, kuri IAAF «Dimanta līgas» noslēgumā būs saņēmuši visvairāk punktu, tiks apbalvoti ar četru karātu dimantu, kura vērtība būs apmēram 80 tūkstoši ASV dolāru (44 tūkstoši latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu