ASV eksperti vērtē IT drošību Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: White93, CC Licence

Šodien Rīgā ieradušies ASV informācijas tehnoloģiju (IT) drošības eksperti, kuru uzdevums būs novērtēt Latvijas IT drošības sistēmu, kā arī sniegt rekomendācijas tās tālākai attīstībai, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Eksperti pārstāv «The Business Executives for National Security Group» (BENS) grupu, un viņu vizīte Rīgā notiek ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

ASV eksperti Latvijā uzturēsies trīs dienas un to laikā tiksies ar SM, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV), Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, kā arī vairākiem elektronisko sakaru un citu tautsaimniecībā svarīgu nozaru uzņēmumiem, kuru darbībā būtiska loma ir informācijas tehnoloģijām.

Šī vizīte ir viens no SM un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas centieniem stiprināt starptautisko sadarbību informācijas tehnoloģiju drošības jomā, ņemot vērā informācijas tehnoloģiju apdraudējumu pārrobežu raksturu.

IT drošības veicināšanas nolūkos otrdien, 24.maijā, Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) Rīgā organizēs Latvijas valsts institūciju un atsevišķu elektronisko sakaru nozares uzņēmumu pārstāvju apmācības par mācību organizēšanu reaģēšanai uz dažāda apmēra informācijas tehnoloģiju drošības incidentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu