Atrod jaunu eksoplanētu klasi: «bāreņi bez mātēm»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pareeerica, CC Licence

Japānas un Jaunzēlandes zinātnieku komanda atklājusi desmit lielas potenciālās eksoplanētas, kas nav «piesietas» nevienai zvaigznei, vēstī ārvalstu mediji.

«Microlensing Observations in Astrophysics» un «Optical Gravitational Lensing Experiment» projektu speciālisti, kuru zinātniskais raksts publicēts ceturtdien, 19.maijā, uzskata, ka šādas «bāreņu planētas», kas brīvi pārvietojas kosmiskajā telpā, var būt parasta Piena ceļa parādība.

Šādu planētu sistēmu veidošanās procesā dažas planētas var iziet uz hiperboliskās orbītas un uz visiem laikiem pamest savu «dzimteni».

Jaunatklātās planētas neriņķo ap savu zvaigzni. Tās patstāvīgi virzās pa orbītu ap Galaktikas centru, tāpēc tās dēvē par «bāreņu planētām».

Speciālisti divu gadu garumā «uzmanīja» 50 miljonus Piena ceļa zvaigznes. Īpaša uzmanība tika pievērsta desmit planētām, kuru analīze parādīja - nekas neliecina par to, ka tām ir zvaigznes «mātes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu