Mēneša laikā jaunu auto reģistrācija sarūk par 18%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Šā gada aprīlī reģistrēti 642 jauni vieglie auto, kas par 116 vienībām jeb 18% mazāk nekā pirms mēneša, kad tika reģistrēti 758 auto, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas apkopotie dati.

Tajā pašā laikā šā gada pirmajos četros mēnešos jaunu vieglo reģistrēto automašīnu skaits, salīdzinot ar analogu periodu pērn, ir audzis par 122% - šogad četros mēnešos Latvijā kopā reģistrēti 2544 jauni vieglie auto, turpretī attiecīgajā laika posmā pērn tika reģistrēti 1146 auto.

Visvairāk šogad reģistrētas «Volkswagen» markas vieglās automašīnas (364), tām seko «Toyota» (339), «Renault» (238), «Škoda» (136) un «Opel» (133).

Jau ziņots, ka šī gada pirmajos trijos mēnešos jaunu reģistrēto automašīnu skaits, salīdzinot ar analogu periodu pērn, pieauga par 163%.

Šā gada martā Latvijā reģistrēti 758 jauni automobiļi, kas ir par 468 vieglajām automašīnām vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn. Tāpat šā gada martā reģistrēts par 233 automašīnām vairāk nekā šā gada februārī, kad tika reģistrētas 535 automašīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu