Cēsnieki savos svētkos saņems dāvanu – vasaras brīvdabas izstāžu zāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Cēsnieku svētku vizuālais akcents būs baltā krāsa, kas simbolizēs tīrību, prieku un atbalstu. Baltās krāsas kā svētku galvenās krāsas idejas autors ir mākslinieks Erro Rass. 

«Jau viduslaikos krāsu definēja kā mirdzumu un saistīja ar Gaismu. Leonardo da Vinči 15.gs. rakstīja, ka dabā nav atsevišķa krāsa, tā ietver visas krāsas. Tā parādās uz priekšmeta, kurš atstaro visus spektra starus. Baltais simbolizē tīrību un patiesību. Svētkos Cēsīm jābūt patiesām ar īpašu gaismas mirdzumu, baltām, tīrām un spožām,» stāsta Erro Rass.

«Ar balto krāsu saistās vēl kāds notikums. Cēsnieki savu svētku laikā saņems īpašu dāvanu – vēl vienu brīvdabas skatuvi vai brīvdabas izstāžu zāli - alternatīvu mākslas dzīves vietu vai jaunu vietu savām radošajām izpausmēm,» informē Ruta Krastiņa, Cēsu Kultūras un tūrisma centra Kultūras centra nodaļas vadītāja.

Ar uzņēmuma «Wolf Systems» un biznesa inkubatora Magnus atbalstu, Cēsīs, Pils ielā 1 tiks uzstādīts mākslas objekts – Balts kubs, kurā jau Cēsnieku svētku laikā norisināsies dažādas aktivitātes. Tā būs vieta, kur svētkos Cēsu Mākslas skolas pedagogi un audzēkņi veidos savu, īpašu programmu, turpat ar savām prezentācijām darbosies biznesa inkubatora Magnus uzņēmēji, kā arī projektu vadītāji, kuri sava salidojuma ietvaros stāstīs par iespējam īstenot projektus dažādus projektus. Mākslinieks Erro Rass izsaka cerību, ka šī neparastā brīvdabas izstāžu zāle būs skaidra, piepildīta ar saturu, kuru paudīs ikviens.

«Baltais kubs ir radīts ar savu filozofisku domu un reizē praktisku pielietojumu. Šī patiešām būs skaista dāvana pilsētai svētkos,» atzīst Erro Rass un piebilst, ka Baltajā kubā visas vasaras garumā tiks gaidīti jauni, aktīvi un radoši cilvēki, lai jaunradīto telpu lietotu kultūras un mākslas izpausmēm.

kultura@cesis.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu