Bukarts: prēmijas tika solītas jau pirms čempionāta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hildrupphoto.com

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts sarunā ar «Apollo» atzina, ka nebūtu pretenziju, ja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks pie izlases stūres paliktu arī uz nākamo gadu.

Paredzams, ka nākamās nedēļas sākumā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde lems par izlases galvenā trenera amatu. Bukarts atzīst, ka Znaroks nav sliktākā kandidatūra. 

«Pie viņa ir jāpierod. Viņš ir atbrīvots, jautrs, «pavelk puišus uz zoba». Atraktīvs sadzīvē, bet uz komandas soliņa viņš labi «lasa spēli», jo pats vēl nesen spēlēja hokeju. Nav tā, ka būtu situācija spēles laikā un jājautā: Oļeg, kas notiek? Viņš «lasa spēli» visu laiku, saprot, kas notiek. Tā ir pozitīva lieta trenerim, kurš vēl nesen spēlējis, viņš ātri domā, paredz situācijas. Tas duets tomēr strādā, man pret viņiem nav pretenziju, bet, protams, grūti pateikt vai viņi paši gribēs palikt,» par Znaroku un Harija Vītoliņa tandēmu saka Bukarts.

Izlase Slovākijā saņēma bargu kritiku pēc spēles ar Slovēniju (2:5) un izskanēja runas, ka, lai neizkristu no elites divīzijas, spēlētājiem naudu piesolījis LHF šefs Kirovs Lipmans. Bukarts norāda, ka uz vietas čempionātā par finansiālajiem jautājumiem saruna nav bijusi.

«Pirms čempionāta tika pateikts, ka par attiecīgu vietu tiks arī izmaksāta attiecīga summa. Tā tas arī bija. Pēc mača pret Slovēniju tā jau vairāk bija vienkārši komandas saruna. Nav svarīgi, kādu tev naudu sola - miljonu vai miljardu. Ja tu nevari laukumā, tad nevari. Izejot uz spēli par naudu vispār nedomā. Izlasē nauda nav primārais. Ar izlasi ģimeni nepabarosi, tas ir kaut kas pa visam cits. Gods, lepnums. Par naudu Slovākijā nebija nekādas runas,» atklāj čempionāta debitants.

«Apollo» jau pavisam drīz piedāvās lasītājiem plašāku interviju ar Robertu Bukartu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu