«Skaņu meža» kafejnīcā aicina uz «Touch Music» vadītāja Maika Hārdinga lekciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien - TOUCH MUSIC vadītāja muzikālā lekcija. Ceturtdien - eksperimentālais kino. Sestdien - Bērnības milicija
 
Trešdien, 25.maijā «Skaņu meža» kafejnīcā/ierakstu veikalā Miera ielā 12 pukst. 19.00 ar muzikālu lekciju viesosies prominentās britu izdevniecības Touch Music vadītājs Maiks Hārdings.

Touch Music («touchmusic.org.uk») jau trīs gadu desmitus ir bijis stūrakmens ambientajā mūzikā un ikona mūzikas albumu dizainā. Ar izciliem noformējumiem un perfektu skaņu pazīstamā izdevniecība - albumu vāku un fotogrāfiju autors ir dizaineris Džons Vozenkrofts - prezentē labāko ambientajā un eksperimentālajā elektroniskajā mūzikā. Tie ir tādi mākslinieki kā Biosphere, Kristians Feness, Orens Ambarki, Eleh, Rjoši Ikeda, Johans Johansons, Kriss Vatsons (ex-Cabaret Voltaire), Mika Vainio (Pan Sonic), Hildura Gudnadotira, Mihaels Fon Hausvolfs, Jana Vinderena un daudzi citi. Ja kāda izdevniecība ir definējusi ambientās mūzikas skaņu pēdējos pāris desmit gados, tad tā ir Touch Music.

Touch 1981.gadā dibināja grafiskais dizaineris Džons Vozenkrofts (Jon Wozencroft), Endrjū Makenzijs (Hafler Trio) un Maiks Hārdings.  

Izdevniecība sākotnēji izdeva kasetes komplektā ar žurnāliem ar tādu mākslinieku kā New Order, Jah Wobble, Robert Wyatte, Current 93, Einstürzende Neubauten un David Cunningham ierakstiem. Šajā sērijā arī tika izdoti pirmie ieraksti īru dziedātājas Eithne Ni Bhraonain pirmie ieraksti. Viņa vēlāk kļuva pazīstama kā Enya.

Agrīnajā kasešu periodā līdz mūzikas digitalizācijai 1980.gadu vidū, Touch prezentēja New Order, Cabaret Voltaire un The Residents mūziku kombinācijā ar mākslinieku kā Nevila Brodī, Džona Sevidža un Jozefa Boiza vizuālajiem darbiem un tekstiem. Mūzikas industrijai cauri sabrukuma un atjaunotnes fāzēm, Touch veiksmīgi apvienoja jaunās un vecās tehnoloģijas, akcentējot perfektas skaņas apstrādes un prezentācijas nozīmību.

Savukārt ceturtdien, 26.maijā, tiks piedāvāts ieskats eksperimentālajā kino. Sestdien, 28.maijā, spēlēs grupa «Bērnības milicija». Par piektdienu un kino un «Bērnības miliciju» sekos vairāk informācija. Un turpinot nupat sākto tradīciju - sestdien, no pulksten 16 - ierakstu apmaiņas tirdziņš un mūzikas mīļotāju socializēšanās!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu