Sestdien notiks Meža dienu 2011 lielie svētki Mežaparkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

21.maijā visi aicināti uz Meža dienu 2011 lielajiem svētkiem «Meža dienas Mežaparkā»! Meža bezgalīgo stāstu vēstīs Zaļās Jostas Ezis Jostiņš, Rīgas mežu Zīļuks, Latvijas valsts mežu Cūkmens un Mammadaba, Meža konsultāciju pakalpojumu centra Meža tēli, Latvijas Finiera Bērzs un Panda no Pasaules Dabas fonda. Svētkus pulksten 12:00 atklās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Pasākuma laikā tiks sveikti konkursu «Tu vari izglābt...» un «Būsim atbildīgi» uzvarētāji (konkursu atbalsta SIA «Zaļā josta», a/s «Latvijas valsts meži», papīrfabrika «Līgatne»), kā arī SIA «Rīgas meži» organizētā konkursa «Tikšanās vieta - Rīgas meži!» labāko darbu autori.

Visas dienas garumā Mežaparkā darbosies meža radošās darbnīcas, būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās, apskatīt lielformāta foto izstādi un Latvijas lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes studentu veidoto meža taku, kā arī vērot koka skulptūru darināšanas paraugdemonstrējumus. Darbosies arī koka izstrādājumu, lietišķās mākslas darinājumu un stādu tirdziņš.

Klātesošos priecēs Siguldas Mākslu skolas pūtēju orķestris «Sudrabskaņa», Aija Andrejeva, Jānis Stībelis, grupa «Triānas parks», Liepājas cirka studija «…beztemata» un Rīgas pilsētas bērnu popgrupu koncerts «Par zaļu pat vēl zaļāks…».

Pasākumu organizē - Zemkopības ministrija (ZM), SIA «Rīgas meži», a/s «Latvijas valsts meži», SIA «Zaļā Josta», LLU Meža fakultāte, Valsts meža dienests, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Meža konsultāciju pakalpojumu centrs, AS «Latvijas Finieris», Latvijas Pašvaldību savienība, Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts (MEKA), Pasaules Dabas fonds, Līgatnes papīrfabrika un daudzi citi.

Jau ziņots, ka Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja 2011.gadu pasludinājusi par Starptautisko Meža gadu, aicinot dalībvalstu valdības, kā arī valsts un starptautiskās organizācijas atbalstīt ar Meža gadu saistītās aktivitātes, lai pievērstu uzmanību meža ilgtspējīgai apsaimniekošanai, saglabāšanai un attīstībai, kā arī veicinātu dialogu par meža nozares jautājumiem un izmantot Starptautiskā Meža gada logo, kas simbolizē daudzpusīgās meža vērtības un plašas perspektīvas nepieciešamību. Tādēļ arī par Meža dienu devīzi šogad izvēlēta Starptautiskā meža gada devīze «MEŽS CILVĒKIEM!».

mājaslapā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu