«Draugiem.lv» lapas martā apskatītas vairāk nekā miljards reižu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

 Latvijas sociālā tīkla «draugiem.lv» interneta lapas 2011.gada martā tika apskatītas 1,06 miljardus reižu, liecina interneta lietošanas pētniecības kompānijas «Gemius» Latvijas filiāles «Gemius Latvia» informatīvā lapā «www.audience.gemius.lv».

Apmeklējumu skaits martā ir mazāks nekā šajās dienās publiskotajā «Gemius» pārskatā par interneta lietošanu Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs «Do you CEE?», kurā iekļauti 2010.gada dati no 15 Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm, kurām arī pieskatīta Turcija.

2010.gada martā «draugiem.lv» lapas apmeklēja 1,25 miljardus reižu, vairākkārt apsteidzot citas «Do you CEE» pētījumā publicētās Latvijas interneta resursu «Top 10» vietnes. Nākamais lielākais apmeklējumu skaits - 277 miljoni - bija sociālajam tīklam «one.lv», kuru galvenokārt izmanto krieviski runājoši lietotāji.

Pēc specializētās mērauklas, kas konstatē, cik liela daļa no kopējā valsts interneta lietotāju skaita lieto noteiktu interneta resursu, «draugiem.lv» šī gada martā ar 60,1% ieņēma otro vietu aiz informatīvā portāla un e-pasta pakalpojumu sniedzēja «inbox.lv», kam šis rādītājs jeb tirgus daļa bija 63,5%, informē mājaslapa.

Abiem interneta resursiem tas ir kritiens no pērnā gada marta, kad «inbox.lv» tirgus daļa bija 66%, bet «draugiem.lv» - 62%. «Gemius» pētījums par 2010.gadu lēš, ka Latvijā kopumā ir 1,2 miljoni interneta lietotāju. Pēc neoficiāla aprēķina, izmantojot datus «Gemius» mājaslapā par «Top 10» Latvijas lapu «reālo apmeklētāju skaitu» un to tirgus daļām, Latvijā šī gada martā bija aptuveni 1,28 miljoni interneta lietotāju.

Pēc tirgus daļas datiem, šī gada martā trešo vietu ar 53% no kopējā interneta lietotāju skaita ieņēma ziņu portāls «delfi.lv». Ceturtajā vietā ir sludinājumu vietne «ss.lv» ar 49% kopējo lietotāju skaitu, bet piekto vietu ieņēma ziņu portāls «tvnet.lv» (40,3%).

Pērn «delfi.lv» tirgus daļa bija 55%, «ss.lv» - 38%, bet «tvnet.lv» - 38%, liecina nesen publicētais pētījums uz vairāk nekā 260 lappusēm.

«Draugiem.lv» 2010.gada martā arī ieņēma pirmo vietu Latvijā pēc mērauklas, cik ilgu laiku caurmēra lietotājs martā pavadījis, skatot vai lietojot interneta resursus. «Draugiem.lv» šis rādītājs bija 24 stundas un 20 minūtes. Par šī gada martu «Gemius Latvia» lapās bezmaksas datu nav.

Otro vietu 2010.gada martā pēc apmeklējuma ilguma ieņēma sociālais tīkls «one.lv». Interneta vietne caurmērā tika skatīta desmit stundas. Savukārt «inbox.lv», kas ieņem pirmo vietu «Gemius» Latvijas interneta resursu «Top 10» pēc tirgus daļas mērauklas, gan pērn, gan šī gada martā caurmērā tika izmantots sešas stundas un 17 minūtes.

Pētījums norāda, ka ziņu un informatīvie portāli Latvijā 2010.gadā visi nedaudz zaudēja savas tirgus daļas, salīdzinot ar 2009.gada martu. «Inbox.lv» zaudējis trīs procentpunktus, «delfi.lv» noslīdēja par diviem procentpunktiem (2009.gada martā tam bija 57%), un «tvnet.lv» un «apollo.lv» katrs zaudējis trīs procentpunktus. «Apollo.lv» daļa samazinājās līdz 35% no 38% 2009.gada martā.

Pētījuma autori (to starpā ir arī vairāki Latvijas speciālisti) par zīmīgu uzskata «draugiem.lv» popularitātes saglabāšanu un nostiprināšanu 2010.gadā, neskatoties uz konkurenci no starptautiskajiem tīkliem, kā, piemēram, «Facebook». «Draugiem.lv» tirgus daļa pat pieaugusi par trīs procentpunktiem no 2009.gada marta, teikts pētījumā.

Komentējot «draugiem.lv» caurmēra lietošanas ilguma rādītājus, «Gemius» konstatē: «Latviešiem patīk pavadīt ilgas stundas, tiekoties ar savām paziņām tiešsaistē.»

Dati «Gemius» pētījumam par 2010.gadu ievākti ar dažādiem elektroniskiem tā sauktajiem monitoringa vai darbības internetā uzraudzības rīkiem. Šie rīki arī veido internetā pieejamos jaunākos datu pārskatus.

«Gemius» ir dibināts 1999.gadā Polijā un darbojas 20 Eiropas un Tuvējo Austrumu valstīs. Kompānijas Latvijas filiāle ir SIA «Gemius Latvia».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu