«Bilancei» pilngadības svētki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bilances 10 (262) nr., kas iznāk 17. maijā, varat lasīt

INTERVIJA

Aiva Vīksna: ierēdņiem un politiķiem beidzot jāsaprot, ka viņi ir darba ņēmēji!

Nemanot ir pagājuši 18 gadi, kopš izveidota izdevniecība Lietišķās informācijas dienests. Visus šos gadus uzņēmuma vadībā aktīvi darbojusies arī AIVA VĪKSNA, kura šajā laikā ne tikai spējusi radīt stabilu komandu un veiksmīgi izvadīt izdevniecību cauri dažādiem aizgājušo gadu notikumiem, bet arī regulāri un aktīvi velta laiku un zināšanas sociālajos projektos – gan konsultējot jaunos uzņēmējus, gan aktīvi piedaloties dažādās valsts darba grupās, rosinot priekšlikumus likumdošanas pilnveidošanai un biznesa vides sakārtošanai. Par Lietišķās informācijas dienesta veiksmēm un grūtībām, kā arī par to, kādēļ valstij tik ļoti grūti sokas ar labklājības veicināšanu, AIVU VĪKSNU iztaujāja žurnāla «Bilance» redakcija.

GRĀMATVEDĪBA

Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu veikšanas iespējas

Sociālā apdrošināšana ir būtisks dzīves kvalitātes rādītājs. Sociālās apdrošināšanas pamatideja ir sociālās apdrošināšanas risku atbildības sadalīšana starp darba devējiem, darba ņēmējiem un valsti. Sociālā apdrošināšana ir pasākumu kopums, ko organizē valsts, lai apdrošinātu personas vai tās apgādībā esošo personu risku zaudēt darba ienākumu sakarā ar sociāli apdrošinātās personas slimību, invaliditāti, maternitāti, bezdarbu, vecumu, nelaimes gadījumu darbā vai saslimšanu ar arodslimību, bērna kopšanu, kā arī papildu izdevumiem sakarā ar sociāli apdrošinātās personas vai tās apgādībā esošās personas nāvi. Sociālā apdrošināšana ir valsts sociālās drošības sistēmas sastāvdaļa.

NODOKĻI

Jauna pievienotās vērtības nodokļa regula

2011. gada 15. martā Eiropas Savienības Padome pieņēma regulu Nr. 5531/11, kas nosaka ES direktīvas 2006/112/EK par pievienotās vērtības nodokļa sistēmu (direktīva) piemērošanas pasākumus. Regula ir ES tiesību akts ar tiešo piemērojamību, t.i., regulas normas nacionālajos tiesību aktos nav jāievieš,  bet tās normas ir tiešā veidā saistošas gan nodokļu maksātājiem, gan valsts institūcijām, tai skaitā Valsts ieņēmumu dienestam. Visās dalībvalstīs, arī Latvijā, regula stāsies spēkā 2011. gada 1. jūlijā.

GRĀMATVEDĪBA

Grāmatvedis šodien

Kā grāmatvedis strādā šodien? Noteikti atšķiras valsts vai pašvaldību iestāžu grāmatveža un privātā sektora jeb biznesa sfēru pārstāvēto grāmatveža pienākumi, tāpat būtiska atšķirība ir starp vidējiem un maziem uzņēmumiem, biedrībām, nodibinājumiem un kooperatīviem, kur ne tikai atšķiras likumdošanas bāze, bet arī dokumentu apjoms un darba intensitāte.

NUMURĀ:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu