Lielbritānijā notiesāts latviešu un lietuviešu narkotiku kontrabandistu grupējums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Lielbritānijā notiesāts Latvijas un Lietuvas valstspiederīgo narkotiku kontrabandistu grupējums, tiesai piemērojot apsūdzētajiem bargus cietumsodus, vēsta laikraksts «Kent News».

Septiņi aizdomās turētie - divi vīrieši un viena sieviete no Lietuvas un divi vīrieši un divas sievietes no Latvijas - tika aizturēti 2010.gada 21.maijā, kad uz kruīza kuģa «MSC Opera» Doveras ostā viņu kabīnēs tika atrasti 35 kilogrami kokaīna.

Narkotikas atrastas, Lielbritānijas robežsardzes darbiniekiem pārmeklējot kuģi, kas bija ceļā no Brazīlijas uz Amsterdamu.

Aizdomās turēto kabīnēs robežsargi atrada speciāli izstrādātu, ķermenim piegulošu, ūdeni un gaisu necaurlaidīgu apģērbu, kuru paredzēts vilkt zem parastajām drēbēm, lai paslēptu narkotikas, kā arī saites, ar kurām piestiprināt narkotiku iepakojumus pie ķermeņa.

Konfiscēto narkotiku vērtība ir aptuveni 4 miljoni sterliņu mārciņu (3,2 miljoni latu).

Seši narkotiku kontrabandisti atzina savu vainu narkotiku kontrabandas mēģinājumā, bet septītais - Ziedonis Auziņš - noliedza savu vainu, kaut arī tiesa atzina viņu par vainīgu.

Kenterberijas karaliskā tiesa piektdien piesprieda apsūdzētajiem bargus cietumsodus, kopumā 84 gadu garumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu