Lembergs šausminās par runām, ka Latvija jāpārvērš par melnā kontinenta provinci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ventspils mēru Aivaru Lembergu mierina fakts, ka Latviju no bēgļu straumēm pagaidām sargā nabadzība. Vienlaikus viņš šausminās, ka nopietni cilvēki jau runā par to, ka Latvija varētu kļūt par vietu, kur uz dzīvi pārceltos bēgļi no Āfrikas.

«Ar šausmām dzirdu: nopietni cilvēki sākuši runāt, ka Latvija jāpārvērš par melnā kontinenta provinci, ka afrikāņi integrēsies Latvijas kultūrā un sabiedrībā ievērojami ātrāk nekā cilvēki no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas. Es uz šādiem runātājiem raugos kā uz slimiem. Tas ir pilnīgs vājprāts, un tā Latvijai būtu pilnīga pašnāvība. Dīvaini, ka par to sākuši runāt tie, kuri līdz šim runāja par latvisku Latviju un latviešu kultūras vērtību saglabāšanu. Ieceļotāji pamatā būs musulmaņi – tā ir cita ticība, cita kultūra, citas tradīcijas. Nav šaubu, ka viņi dzīvos kompaktās kopienās, un tad Latvija pietiekami īsā laikā savai eksistencei varēs pārvilkt svītru. Vienīgais mierinājums, ka mūs pagaidām sargā nabadzība. Mūsu valsts iebraucējiem nevar dāvināt dzīvokļus un pabalstus. Otrkārt, politiskais spēks, kurš to centīsies īstenot, tiks noslaucīts no politiskās zemes virsas. Arī es piedalīšos aktīvā cīņā pret šādiem politiķiem. Treškārt, mūs var glābt arī klimatiskie apstākļi,» intervijā izdevumam «Neatkarīgā» sacīja politiķis.

Uz sacīto, ka klimats imigrantu pūļiem nav traucējis apsēst Zviedriju, Lembergs atbildēja, ka «zviedri pēdējos 200 gadus dzīvo bez kara un nav pārcietuši arī postošu pāreju no sociālisma uz kapitālismu. Latvijā tika iznīcināta pēc Otrā pasaules kara radītā tautsaimniecība, tika iznīcināti ražotājspēki gan pilsētās, gan laukos. Ražošana tika aizstāta ar patērētājsabiedrību. Mūsu patērētājsabiedrība ir mazspējīga kaut ko saražot. Mēs tuvākās paaudzes laikā Zviedrijas līmeni nesasniegsim.»

Lembergs arī neslēpj, ka būs viens no aģitatoriem par izstāšanos no Šengenas zonas un robežkontroles atjaunošanu, ja kaut vai Igaunija strauji uzņems bēgļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu