Aicina izmantot «Aktīvos vakarus» gatavojoties Liepājas pusmaratonam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc maratona Rīgā 22.maijā, kad aktualizējies jautājums par dalībnieku fizisko sagatavotību garo distanču skrējieniem, Liepājas Vieglatlētikas klubs aicina būt atbildīgiem pret savu veselību un izmantot Liepājas Sporta pārvaldes un SEB bankas kopīgi rīkotos Aktīvos vakarus, lai sagatavotos izvēlētajai distancei Liepājas Pusmaratonā.

Liepājas Vieglatlētikas kluba skrējēji dalīsies pieredzē par to, kā pareizi sagatavot organismu slodzei skrējiena laikā un kopā lēnā skrējienā noskries līdz 5km garas distances.
Tā kā Liepājas Pusmaratona ietvaros tiks rīkots ne tikai pusmaratons (21.097km), bet arī tautas skrējiens (4.6km) un nūjošana (7 km), aicinām dalībniekus izvērtēt savu fizisko sagatavotību un izvēlēties sev atbilstošu distanci. «Augstākus mērķus var sasniegt ilgtermiņā un pusmaratona distanci pievarēt pēc gada vai diviem,» iesaka profesionāli treneri.

Individuāli gatavojoties, mājas lapā «liepajaspusmaratons.lv» ir izveidota īpaša sadaļa ar profesionālu treneru norādījumiem un ieteikumiem.

Tomēr suminām katru, kas jau ir pieteicies Liepājas Pusmaratonam! Varam droši vēstīt, ka dalībnieku labsajūtai trasē, kas veidota ar profesionālu skrējēju ieteikumiem, nav lieli kāpumi (vienīgais uzkalniņš pie palīgstadiona parkā), lielā trases daļā skrējēji atradīsies zem parka kokiem ēnā, turklāt jūras tuvums nodrošinās svaigu gaisu un vēja plūsmu.

Atbilstoši starptautiskajiem standartiem Liepājas Pusmaratona trasē būs arī dzirdināšanas punkti. Tajos visiem skrējējiem būs pieejams Mangaļu ūdens un Maxim sporta dzēriens un, atsaucoties uz profesionālu skrējēju ieteikumiem, iesakām tos arī izmantot, ne reizes nepaskrienot garām. Tāpat trasē tiks izvietota duša dalībnieku veldzēšanai un bļodas ar ūdens sūkļiem.

Kā arī - atbilstoši publisko pasākumu rīkošanas prasībām atradīsies arī mediķi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Tomēr, reģistrējoties Liepājas Pusmaratonam, rīkotāji lūgs dalībniekus vēlreiz apliecināt, ka viņi apzinās savas fiziskās spējas un uzņemas atbildību par savu veselības stāvokli.

Īsumā - būt atbildīgiem, turpināt gatavoties un piedalīties! Tiekamies parkā trešdien 18.00!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu