Vulkāna pelni sasnieguši Norvēģiju; tuvāko stundu laikā sasniegs Londonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Īslandes vulkāna pelnu mākonis sasniedzis Norvēģiju, bet tuvāko stundu laikā sasniegs Londonu. Tas nozīmē, ka ievērojumi ierobežojumi tiks noteikti vienā no lielākajām pasaules lidostām – Hītrovas lidostā, ziņo britu mediji.

«Pelnu kustības trajektorija nav nosakāma, un mēs varam mainīt prognozes katru stundu,» teikts Lielbritānijas aviācijas pārvaldes paziņojumā.

Pagaidām gan Lielbritāniajs gaisa telpā nav noteikti ļoti būtiski ierobežojumi, taču tiek ziņots, ka Īslandes Grimsvētna vulkāna izvirduma dēļ atcelti jau vairāk nekā 250 lidojumi.

Vulkāniskie pelni otrdienas rītā jau sasnieguši Norvēģijas dienvidrietumus, vēstī LETA.

«Eurocontrol» rīcībā esošās ziņas liecina, ka pelnu mākonis «turpinās virzīties uz dienvidiem Francijas un Spānijas virzienā, taču šobrīd ir grūti pateikt, jo meteoroloģiskās prognozes nedēļas otrajai pusei nav precīzas».

Līdz dienas beigām mākonis «pārsegs Skandināvijas dienvidu reģionus, Dāniju, un, iespējams, Vācijas ziemeļus».

Tikmēr Norvēģijas lidostu operators «Avinor» informē, ka pagaidām pelnu mākoņi nav izraisījuši būtiskus gaisa satiksmes ierobežojumus, un lidmašīnas šajā reģionā turpina gan pacelties, gan nolaisties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu