Rīt vēlēs LU rektoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīt, 25.maijā, plkst. 13.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulv. 19) notiks LU Satversmes sapulces sēde, kurā tiks vēlēts nākamais Universitātes rektors. Uz rektora amatu pretendē profesors Mārcis Auziņš un profesore Inta Brikše.

www.lu.lv/velesanas

LU Satversmes sapulces sēdes laikā LU rektors prof. Mārcis Auziņš sniegs atskaiti par paveikto, notiks Revīzijas komisijas vēlēšanas, Akadēmiskās šķīrējtiesas vēlēšanas, kam sekos LU rektora vēlēšanas. Rektoru LU Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklātās balsošanas kārtībā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

Latvijas Universitātes Senāts ir apstiprinājis LU Satversmes sapulces organizācijas un rektora vēlēšanu komisiju šādā sastāvā: Leonīds Buligins, Gvido Straube, Kristīne Strada-Rozenberga, Rihards Balodis-Bolužs, Solveiga Skotele, Edīte Kasicka, Ināra Kauliņa, Aivars Švāns, Ilze Borodkina un komisijas priekšsēdētājs Jānis Stonis.

www.lu.lv/tiesraide

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu