Studenti: sadarbība ar Auziņu turpināsies pastiprinātā režīmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar LU rektora amatā ievēlēts līdzšinējais Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš. «Ceram, ka rektors spēs realizēt ne tikai savā programmā plānoto, bet arī profesores Brikšes ierosinājumus, kuru dēļ LU studentu vārdā viņu amatam izvirzījusi Studentu padome, portālu «Apollo» informēja Jurita Krūma, Latvijas Universitātes Studentu padomes Sabiedrisko attiecību vadītāja. Tādēļ sadarbību ar Auziņu veidosim vēl ciešāku,» vēlēšanu rezultātus komentēja LU SP priekšsēdētājs Mārtiņš Līdaks.

LU rektora amatam tika izvirzīts pašreizējais rektors profesors Mārcis Auziņš un LU Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja profesore Inta Brikše, kura amatam saņēmusi LU Studentu padomes un LU Sociālo zinātņu fakultātes izvirzījumu.

«Studentiem bija iespēja vērot profesora Auziņa darbību aizvadīto četru gadu laikā. Taču situācija, ka Studentu padome šajās vēlēšanās izvirzīja savu kandidātu, mūsuprāt, norāda, ka šo gadu laikā Universitāte ir attīstījusies, taču ne pietiekamā apmērā. Izvirzot amatam profesori Intu Brikši, studenti ieguldīja savas cerības uz kvalitatīvām un laikmetīgām pārmaiņām Universitātē kā administratīvā struktūrā un Universitātē kā zinātnes veidotājā,» LU rektora vēlēšanu rezultātus komentēja LU SP priekšsēdētājs Mārtiņš Līdaks, papildinot, ka sadarbība ar uz otru termiņu ievēlēto prof. Auziņu «turpināsies pastiprinātā režīmā».

LU rektora vēlēšanas noritēja šī gada 25.maijā, LU Satversmes sapulcē 185 delegātiem atbalstot un 92 delegātiem esot pret, LU rektora amata ievēlot profesoru Mārci Auziņu. 277 LU Satversmes sapulces delegātu skaitā bija arī 74 studējošo pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu