Ringo Stārs Rīgā uzstāsies kopā ar pasaulslavenu zvaigžņu plejādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

14.jūnijā hallē «Arēna Rīga» notiks britu mūziķa, dziesmu autora un grupas The Beatles dalībnieka Ringo Stāra koncerts. Šī būs pirmā un pagaidām vienīgā reize, kad kāds no leģendārā Liverpūles četrinieka mūziķiem viesojies Baltijas valstīs, tādēļ tas būs ne tikai lielisks koncerts, bet arī vēsturisks notikums.

Ringo Stārs, kas pēc «The Beatles» izjukšanas piedzīvojis veiksmīgu un dinamisku dziedātāja, komponista, bundzinieka un aktiera karjeru, joprojām ir viens no atpazīstamākajiem mūziķiem pasaulē un turpina spēlēt nozīmīgu lomu modernajā mūzikā. Gan Ringo solo daiļrade, gan dziesmas, kuras viņš sacerējis, darbojoties grupā The Beatles, ir viņa pozitīvās personības caurstrāvotas. Ringo sirsnība un lieliskā humora izjūta atbalsojas tādās dziesmās kā «With A Little Help From My Friends», «Yellow Submarine», «It Don’t Come Easy», «Octopus Garden» un virknē citu.

4.jūnijā aizsāksies Ringo Stāra Eiropas turneja, kurā viņš dosies kopā ar savu grupu «All Starr Band» un sniegs 27 koncertus 14 valstīs, arī Latvijā. «All Starr band» kopš tās pirmsākumiem pulcējusi tikai mūziķus, kas arī paši ierakstījuši nozīmīgas lappuses pasaules mūzikas vēsturē. Grupas sastāvs laika gaitā mainās, un šogad Rīgā uz vienas skatuves būs iespējams redzēt iespaidīgu zvaigžņu plejādi.

Riks Deringers – ievērojams rokmūzikas ģitārists – pirmos panākumus guvis jau 17 gadu vecumā, kad viņa grupas «The McCoys» hits «Hang On Sloopy» no topu pirmajām vietām izstūma pašu The Beatles «Yesterday». Viņa kontā ir arī klasiskā rokdziesma «Rock and Roll Hoochie Koo». Septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados viņš sadarbojies ar Elisu Kūperu, Bārbru Streizandi, Todu Rundgrēnu, Weird Al Yankovic, grupu Kiss un vairākiem citiem populāriem mūziķiem. Deringers saņēmis trīs «Grammy» balvas.

Ričards Peidžs melomāniem vislabāk zināms kā grupas «Mr. Mister» (slavena ar tādām dziesmām kā «Broken Wings» un «Kyrie») solists un basģitārists. Vēlāk kā fona vokālists viņš sadarbojies ar Eltonu Džonu, Maiklu Džeksonu, Bārbru Streizandi, kā arī sacerējis dziesmas Madonnai, Leonai Lūisai, Džošam Grobanam un Selīnai Dionai.

Ģitāristam, dziedātājam un Detroitas grupas «The Romantics» dibinātājam Vollijam Palmaram pieder viens no atpazīstamākajiem astoņdesmito gadu vokāliem. Dziesmas «Talking In Your Sleep», «What I Like About You» un «When I Look In Your Eyes» joprojām skan radiostaciju ēterā un tiek izmantotas filmu skaņu celiņos, un arī pati grupa turpina aktīvi koncertēt.

Kopā ar Ringo Stāru Rīgā uzstāsies arī izcilais džeza, roka un blūza pianists, saksofonists un vokālists Edgars Vinters. Viņa slavenākie hiti ir «Frankenstein», «Free Ride», kā arī «Dying To Live», kuras motīvu Eminems izmantojis filmā «Tupac». Vintera dziesmas dzirdamas vairāk kā 20 filmu skaņu celiņos.

Arī Gerija Raita dziesmas tiek atskaņotas gan radiostacijās, gan TV pārraidēs un izmantotas reklāmas rullīšos. Būdams viens no pirmajiem sintezatoru pionieriem, viņš radījis tādus pasaulē populārus hitus kā «Dream Weaver» un «Love is Alive», kas ietekmējuši vairākas mūziķu paaudzes. Starp tiem varam minēt tādas superzvaigznes, kā Mya, Jay-Z, Busta Rhymes, Armands Van Heldens, Eminems un citus.

Savukārt apbrīnojami virtuozais bundzinieks un vokālists Gregs Bizonete koncertējis kopā ar pasaules izcilākajiem mūziķiem (piemēram, Toto, ELO, Santanu, Andrea Bočelli, Deividu Lī Rotu), kā arī piedalījies viņu albumu ierakstos. 

Koncertā hallē «Arēna Rīga» dzirdēsim labāko dziesmu izlasi no Ringo Stāra līdzšinējā veikuma un, protams, The Beatles kompozīcijas, kā arī «All Starr Band» dalībnieku lielākos hitus. Biļetes uz šo koncertu vēl iespējams iegādāties «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu