Laikraksts: CIP pārmeklēs bin Ladena māju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pakistāna devusi atļauju ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldei (CIP) pārmeklēt māju, kurā tika atrasts un nogalināts «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens, ceturtdien ziņoja laikraksts «The Washington Post».

CIP ekspertu komanda Abotābādā ieradīsies tuvāko dienu laikā, lai veiktu rūpīgu teroristu līdera slēptuves izpēti.

Kā avīzei pastāstījusi vārdā neminēta Savienoto Valstu amatpersona, ASV īpašo uzdevumu vienība, kas nogalināja bin Ladenu, viņa mājā uzturējās tikai 40 minūtes. «Mūsu mērķis ir atgriezties šajā vietā, lai veiktu vēl vienu, daudz pamatīgāku pārbaudi,» skaidro informācijas avots.

Meklēšanā plānots izmantot infrasarkanās kameras un citas ierīces, lai atrastu materiālus, kas, iespējams, paslēpti aiz sienām, ieslēgti seifos vai ierakti zemē.

Tāpat CIP tiks nodrošināta piekļuve materiāliem, ko Pakistānas drošības spēki izņēma no bin Ladena mājas.

CIP pārstāvji šīs ziņas pagaidām nav komentējuši.

Tas, ka Islamabada devusi piekrišanu bin Ladena mājas pārmeklēšanai, liecina par spriedzes mazināšanos abu valstu attiecībās pēc ASV slepenās operācijas, par ko nebija informēta Pakistāna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu