Rīgā atjauno meliorācijas sistēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, kā arī Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko piektdien apsekoja, kā norit meliorācijas sistēmu atjaunošana – novadgrāvja tīrīšana Šķirotavas apkaimē, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

«No šā rajona iedzīvotājiem Rīgas domē tika saņemtas sūdzības par applūstošajiem pagrabiem un teritoriju. Gruntsūdeņu līmeņa celšanos izraisīja gan meliorācijas sistēmu aizaugšana, gan arī dažu iedzīvotāju pašu nepārdomātā rīcība, vietām aizberot novadgrāvjus vai piesārņojot tos ar sadzīves atkritumiem. Vides pārvalde kā vienu no darbības prioritātēm šogad ir izvirzījusi meliorācijas sistēmu sakārtošanu, un pieejamā finansējuma ietvaros šovasar vairākās vietās Rīgā tiks atjaunotas meliorācijas sistēmas,» saka Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs. 

Kopumā  meliorācijas sistēmu sakopšanai atvēlēti gandrīz 73 tūkstoši latu. No pilsētas budžeta programmas meliorāciju sistēmu apsaimniekošanai paredzēti Ls 29 888. Par šiem līdzekļiem tiks tīrīti grāvji un caurtekas: gar Ciema un Gaviezes ielām līdz K.Ulmaņa gatvei, gar Beberbeķu un Purmsātu ielām līdz K.Ulmaņa gatvei, gar Beberbeķu un Purmsātu ielām līdz K.Ulmaņa gatvei un no Zolitūdes ielas līdz Rīgas-Jūrmalas dzelzceļam. Darbus veiks SIA «Riga rent», un tos plānots pabeigt līdz 31. augustam. 

Savukārt no Rīgas vides aizsardzības fonda līdzekļiem meliorācijas sistēmu sakopšanai atvēlēti Ls 43 100.Par šiem līdzekļiem tiks veikta novadgrāvja tīrīšana gar Šķirotavas ielu līdz Krustpils ielai, novadgrāvja tīrīšana no Kurzemes prospekta līdz Dunalkas ielai, novadgrāvja tīrīšana gar Vestienas ielu līdz Pildas ielai, Mārupītes tīrīšana (no Mārupes ielas līdz dzelzceļa caurtekai), jaunas caurtekas izbūve Pleskodāles ielā, caurtekas tīrīšana Mazās Bolderājas ielā, tiks veikti preplūdu pasākumi Langas upē, kā arī tiks ierīkotas jaunas un tīrītas jau esošās caurteku aizsargrestes vairākās vietās. Darbus veic SIA «Roadex».

Mājokļu un vides komitejas uzdevumā speciāli izveidotā darba grupa ir gandrīz pabeigusi darbu pie Rīgas domes saistošo noteikumu projekta par meliorācijas sistēmu ekspluatāciju un uzturēšanu Rīgā. Šajos noteikumos būs stingrāk un precīzāk noteikta teritoriju īpašnieku un valdītāju atbildība par meliorācijas sistēmu apsaimniekošanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu