Mūrniece neatgriezīsies Saeimā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūriece (V) pēc savu pilnvaru beigām 6.jūnijā ir nolēmusi neņemt atpakaļ savu deputātes mandātu un nelūgt Saeimu apstiprināt viņu par deputāti.

Kā aģentūrai LETA sacīja Mūrniece, viņa šādā veidā pauž respektu prezidenta lēmumam rosināt atlaist Saeimu, jo uzskata, ka deputāta zvēresta došana Saeimai, par kuru ir rosināta atlaišanas procedūra, nebūtu loģiska. Par savu viedokli viņa ir informējusi gan Valsts prezidentu Valdi Zatleru, gan premjeru Valdi Dombrovski (V).

Mūrniece arī apšauba iespēju, ka pie šīs Saeimas būtu iespējams apstiprināt nākamo iekšlietu ministru, un izteica pieņēmumu, ka premjerministrs iekšlietu ministra amatā varētu iecelt pienākumu izpildītāju.

Jau ziņots, ka 21.februārī Dombrovskis pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

Dombrovskis iekšlietu ministra amata kandidātu solīja nosaukt maija beigās.

Pēc Dombrovska teiktā, apspriesti tiekot dažādi kandidāti, esot runāts arī ar «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāju Dzintaru Zaķi. Premjers domājot, ka viņš varētu būt nopietns kandidāts, jo esot viens no «Vienotības» vadošajiem politiķiem, tomēr viņš esot vairāk specializējies tautsaimniecības, nevis iekšlietu jautājumos, turklāt pats neesot izrādījis lielu interesi par šī amata ieņemšanu.

Mūrniece kā iespējamos pēctečus savā amatā minējusi gan Zaķi un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V), gan bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu un bijušo Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītāju ģenerāli Ainaru Penci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu