Strīķes izveidota komisija secina, ka Vilka atbrīvošana bijusi prettiesiska

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes izveidota komisija KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša atvaļinājuma laikā secinājusi, ka Vilnīša rīkojums par KNAB priekšnieka vietnieka Alvja Vilka atbrīvošanu no amata bijis prettiesisks, tomēr lēmums par šī rīkojuma atcelšanu būs jāpieņem Vilnītim.

Strīķe aģentūrai BNS pastāstīja, ka iepriekšējās nedēļās, KNAB priekšnieka atvaļinājuma laikā pildot biroja priekšnieka pienākumus, viņa izveidoja komisiju, kas izvērtēja Vilnīša rīkojumu par viņa vietnieka Vilka atbrīvošanu no amata.

Komisija secinājusi, ka rīkojums ir prettiesisks un atceļams. Turklāt Vilka disciplinārlietas izmeklēšanas komisija atzinumā nemaz nebija ieteikusi Vilku atbrīvot no amata. Ņemot vērā minēto, lēmums par rīkojuma, ar kuru Vilks atbrīvots no amata, atcelšanu, jāpieņem KNAB priekšniekam Vilnītim. «Ņemot vērā komisijas secinājumus, pēc manām domām, Vilnītim savs rīkojums ir jāatceļ,» sacīja Strīķe.

KNAB speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Karlsberga aģentūrai BNS pavēstīja, ka Vilnītis pašlaik vēl nav iepazinies ar komisijas atzinumu, tāpēc to pagaidām nekomentēs.

Biroja priekšnieks ir informēts tikai par šādas komisijas izveidi, bet vēl ne par tās darba rezultātiem, piebilda Karlsberga.

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieks atvaļinājumā atradās no 16. līdz 29.maijam.

Ziņots arī, ka Vilnītis 13.maijā pēc disciplinārlietas izmeklēšanas beigām no amata atbrīvoja savu vietnieku Vilku. Vilks to saista ar KNAB priekšnieka vēlmi atbrīvoties no nevēlamiem darbiniekiem.

Vilkam nelabvēlīgs izrādījās arī Administratīvās rajona tiesas lēmums, kas tika pieņemts 13.maijā. Tiesā iesniegtais lūgums bija par pagaidu atrisinājumu, proti, Vilks lūdza apturēt rīkojumu par atstādināšanu uz laiku, kamēr notiek tiesvedība. Ņemot vērā to, viņš līdz lietas izlemšanai pēc būtības lūdza atjaunot viņu amatā, taču pēc Vilnīša rīkojuma par Vilka atbrīvošanu no amata tas tika noraidīts.

Vilnītis marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus projekta «KNAB  attīstība un nostiprināšana» īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Šīs disciplinārlietas ietvaros Vilks bija atstādināts no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu