Beļģijas katoļu baznīcas pedofilijas skandāla upuri iesūdz tiesā Svēto Krēslu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix»/«Reuters»

Desmitiem Beļģijas katoļu baznīcas pedofilijas skandāla upuru trešdien paziņoja, ka iesūdz tiesā Svēto Krēslu.

Juristi un pedofilu upuri preses konferencē paziņoja, ka uzaicinājums uz tiesu ir ceļā uz Romu un ka Beļģijas civillietu tiesas priekšā stāsies Beļģijas bīskapi, kas nav apturējuši viņu pakļautībā esošo priesteru un baznīcas darbinieku noziegumus.

Aptuveni 80 prasītāju lielā grupa paziņoja, ka tā ir pirmā reize Eiropā, kad tiesvedība ierosināta pret baznīcas institūcijām.

«Svētā Krēsla galva ir pāvests,» sacīja prasītāju advokāts Valters van Stēnbruge. «Viņš ir bīskapu iecēlējs un vadītājs, kas nozīmē, ka viņš var būt atbildīgs par viņu kļūdām. Turklāt viņš var būt atbildīgs par savām paša kļūdām. Viņš neiejaucās un nedeva instrukcijas, kas nozīmēja, ka pārkāpumi varēja turpināties un kaitējums varēja palielināties.»

Beļģijas katoļu baznīcu pagājušajā gadā satricināja pedofilijas skandāls, atklājoties, ka kopš 50.gadiem reģistrēti priesteru teju 500 pret bērniem pastrādāti seksuālas varmācības gadījumi.

Vairāki upuri, kuri tagad ir 50 un 60 gadus veci vīrieši, saka, ka visu savu mūžu cietuši no priesteru seksuālās vardarbības un varas ļaunprātīgās izmantošanas, kad viņi bijuši bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu