Eiduka: ja Vadimam kāja nesāpēs, varētu «krist» Latvijas rekords

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms, Latvijas Šķēpmetēju klubs

Latvijas šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka pirms šovakar gaidāmajām sacensībām «Rīgas kausi 2011» sarunā ar «Apollo» pastāstīja, ka labus rezultātus varētu sagaidīt no visiem mūsu škēpa metējiem. 

Šovakar «Daugavas» stadiona šķēpa mešanas sektorā uz starta izies visi labākie Latvijas šķēpmetēji - Latvijas rekordists un olimpiskais vicečempions Vadims Vasiļevskis, pasaules junioru rekorda īpašnieks Zigismunds Sirmais un olimpiskais vicečempions Ainārs Kovals.

«Vējš šodien ir pareizais. Ja tāpat ieskrējiena vietā būs arī vakarā, tad visiem varētu izdoties sasniegt savu šīs sezonas labāko rezultātu,» optimistiski noskaņota ir trenere.

Vasiļevskis pagājušās nedēļas nogalē sasniedza sezonas labāko rezultātu pasaulē (88,22 metri), bet «Rīgas kausos» viņam jau piesolītas balvas par Latvijas rekorda (90,73 metrs) labošanu.

«Ja kāja nesāpēs, tad varētu tikt labots Latvijas rekords. Katrā ziņā pagaidām kāja jūtas normāli un dakteri dara visu iespējamo, lai viss būtu kārtībā,» uzsver Eiduka.

Pēc «Rīgas kausiem» Vadims piedalīsies «Dimanta līgas» posmā Oslo, bet tad, visticamāk, tiks paņemta pauze līdz pat pasaules čempionātam augusta beigās. «Jāpasaudzē kāja, lai nesanāk kā citus gadus,» skaidro trenere.

«Arī Ainārs solīja, ka uz šiem mačiem saņemsies un nostartēs labi. Viņam gan vajadzētu riktīgu psihologu. Bet viņš jau mums tāds neizdibināms - nestāsta, ko dara, un stāsta, bet nedara,» gādīgi noteic Eiduka.

Kārtīgi trenējas arī Sirmais, tomēr viņam šogad jābeidz vidusskola, tādēļ vēl vakar nācies pielabot dažas «astītes» mācībās. «Startējot kopā ar lielajiem gan bija uztraucies un tehnika gāja uz visām pusēm, tikai ne pareizajā virzienā. Taču jāstartē un pamazām jākrāj pieredze, tad jau izaugs par labu sportistu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu